Ciorba de perisoare a la grec

de babi5 in Ciorbe, 21 Sep 2013 | 4543 vizualizari

 

Azi am facut o ciorbita buna tare si catitativ multa ..fiindca Duminica nu gatesc de ani de zile numai in cazuri de urgenta ...Am facut intr-o oala de 6 litri .

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi
  • 2 patrunjei
  • 1/2 telina
  • 3 ardei
  • 2 cepe
  • 2 oua
  • 600 gr carne tocata
  • 150 gr orez
  • 200 gr smintina
  • piper
  • rosii
  • sare
  • foi de dafin
  • vegeta
  • frunze de telina
  • 50 ml ulei
  • bors magic
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare a la grec:

Am curatat zarzavatul,ardeii si ceapa le-am spalat  bine si apoi le-am tocat.

Intr-o oala de 6 l. am pus uleiul si am adaugat zarzavatul lasind sa se caleasca usor ,apoi am adaugat  apa calda  ,foaia de dafin si am potrivit de sare ,vegeta si piper lasind sa fiarba .

Intre timp intr- un castron am pus carnea tocata  am adaugat sare, piper si albusul de la cele doua oua, am adaugat 0, 75 gr orez  pe care l-am spalat din timp.

Am amestecat totul bine apoi am modelat cu palmele umede perisoarele.

Le-am adaugat in oala si am lasat sa fiarba,aproape de terminare, am adaugat si rosiile taiate marunt si restul de orez .

Intr-un castron am golit smintina din cutie, am adaugat galbenusurile, am amestecat bine ,apoi cu un polonic luam din oala zeama si punem peste mestecind continuu,compozitia  astfel obtinuta  o punem peste ciorba ,potrivim cu bors cit de acra o dorim si asezonam cu frunze de telina.

Ciorbita este gata.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Cine mai doreste smintina poate adauga

2

ardeiul iute este nelipsit

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare din piept de pui