Ciorba de perisoare cu os afumat

de katty in Ciorbe, 20 Ian 2017 | 4588 vizualizari

 

De o vreme incoace, tot salivez la ciorbele Mihaelei. Ba cu carnati afumati, ba cu perisoare si zeama de varza. Oricum, eu sunt fan ciorba, asa ca am zis sa fac o combinatie intre perisoare si afumatura. Si a iesit ceva delicios.

 

INGREDIENTE

  • 1 os afumat
  • 400 gr carne tocata
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 bucatica telina
  • o mana varza acra tocata
  • 1 lingura de orez
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper negru macinat
  • zeama de varza dupa gust
  • 200 ml bulion
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • marar verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu os afumat:

Spalam bine osul afumat si il punem la fiert cu putina apa. Dupa ce clocoteste, il clatim bine, aruncam apa si il punem din nou la fiert, cu apa cat sa il acopere. Spumam bine si fierbem pana carnea se inmoaie.
Curatam legumele, ceapa o tocam fin, iar morcovul si telina le taiem cubulete. In uleiul incins, punem morcovii, apoi telina si ultima data, ceapa si le lasam sa se inmoaie usor. Stingem cu zeama  in care a fiert osul afumat si lasam sa fiarba 10 minute. Intre timp, amestecam carnea tocata cu orezul, sare, piper negru macinat si ou. Formam cu mana umeda perisoare mici pe care le punem  in zeama cu legume. Le lasam sa fiarba 10 minute, apoi adaugam pasta de gogosari, varza acra ,bulionul si carnea pe care am scos-o  de pe os si mai fierbem 10 minute.

Separat, fierbem zeama de varza pana la primele clocote si o adaugam in ciorba. Potrivim de sare si piper, adaugam mararul, eventual apa, daca mai este nevoie. Dam cateva clocote si oprim focul.
Servim ciorba fierbinte, cu ardei iute si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu os afumat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de potroace