Ciorba de perisoare cu os afumat

de katty in Ciorbe, 20 Ian 2017 | 877 vizualizari

 

De o vreme incoace, tot salivez la ciorbele Mihaelei. Ba cu carnati afumati, ba cu perisoare si zeama de varza. Oricum, eu sunt fan ciorba, asa ca am zis sa fac o combinatie intre perisoare si afumatura. Si a iesit ceva delicios.

 

INGREDIENTE

  • 1 os afumat
  • 400 gr carne tocata
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 bucatica telina
  • o mana varza acra tocata
  • 1 lingura de orez
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper negru macinat
  • zeama de varza dupa gust
  • 200 ml bulion
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • marar verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu os afumat:

Spalam bine osul afumat si il punem la fiert cu putina apa. Dupa ce clocoteste, il clatim bine, aruncam apa si il punem din nou la fiert, cu apa cat sa il acopere. Spumam bine si fierbem pana carnea se inmoaie.

Curatam legumele, ceapa o tocam fin, iar morcovul si telina le taiem cubulete. In uleiul incins, punem morcovii, apoi telina si ultima data, ceapa si le lasam sa se inmoaie usor. Stingem cu zeama in care a fiert osul afumat si lasam sa fiarba 10 minute. Intre timp, amestecam carnea tocata cu orezul, sare, piper negru macinat si ou. Formam cu mana umeda perisoare mici pe care le punem in zeama cu legume. Le lasam sa fiarba 10 minute, apoi adaugam pasta de gogosari, varza acra ,bulionul si carnea pe care am scos-o de pe os si mai fierbem 10 minute.


Separat, fierbem zeama de varza pana la primele clocote si o adaugam in ciorba. Potrivim de sare si piper, adaugam mararul, eventual apa, daca mai este nevoie. Dam cateva clocote si oprim focul.

Servim ciorba fierbinte, cu ardei iute si smantana.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu os afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

20.01.2017, 17:21

Rocsi 1

20.01.2017, 18:46

O super, super bunatate!

-Marius- 1

20.01.2017, 21:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de sfecla rosie