Ciorba de perisoare cu smantana

de adasev12 in Ciorbe, 11 Sep 2010 | 10797 vizualizari

 

cand eram acasa faceam ciorbita asta numai cu smantana...de altfel mai toate ciorbele le faceam cu smantana, dar acum nu prea mai pun smantana la ciorbe, fiindca sotul nu prea e adeptul ei...si cum gatesc doar pt el...asta este...oricum smantana se poate adauga in farfurie, fiecare dupa bunul plac...
cantitati exacte eu nu prea am la mancaruri, fiindca eu pe fac "dupa ochi"...doar orientativ am sa le trec, fiecare poate adapta cantitatile la nevoile sale...( cum de altfel fac si eu...)

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne tocata ( de care doriti si va place)
  • 2 maini d eorez
  • 1 ou
  • o mana d epesmet
  • 1 catel de usturoi
  • patrunjel tocat
  • sare, piper
  • frunze de telina si leustean
  • o ceapa
  • un ardei ( sau jumatate, am pus eu, fiindca aici sunt niste ardei imensi)
  • 2 morcovi
  • radacina de telina sau finocchio
  • 3 lg bulion
  • 2 lg smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu smantana:

intr-o oala se pun la fiert ceapa, frunzele de telina si leustean, radacina de telina si ardeiul intreg. se lasa sa fiarba bine. cu putina sare.


se prepara carnea cu oul, orezul, pesmetul si patrunjelul si se sareaza putin si se pipereaza. se amesteca f bine.


se scot legumele din oala, ardeiul se curata de pielita si se toaca marunt si se adauga la supa. eu nu-l toc ardeiul in ciorba fiindca e greu la stomac pielita de pe el. pana recent aruncam de tot , dar acum m-am gandit ca asa fara pielita se paote folosi, si da si gust mai bun.


se fac perisoare mititele cat sa bagi un ao data in gura si se adauga in oala dupa ce inainte ati turnat o ceasca de apa rece. lasati sa fiarba la foc mic. dupa ce a fiert vreo 10 min adaugati morcovii taiati rondele si bulionul si mai lasati sa fiarba perisoarele bine. inacriti cu bors magic.


dupa ce ati inchis focul dregeti ciorba cu o maia dintr-un galbenus de ou si smantana, subtiati-o inati cu ciorba din oala, asa nu riscati sa se stranga oul...ceea ce este inestetic...apoi turnati in ciorba


ciorba se paote face si fara bulion...eu tre sa pun musai...ca sa nu fie alba...ca nu-i place sotului...


la masa se mai poate adauga smantana , fiecare dupa gust.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Corinuta 1

11.09.2010, 20:31

Perisoare, yamii!

Miha 1

11.09.2010, 22:32

Buna buna cu smantana!

Bucataras Medi 1

13.09.2010, 17:18

o am in plan ca prea mi-ati facut pofta cu aceasta ciorbica................

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!