Ciorba de perisoare de peste

de Sim0na in Ciorbe, 8 Feb 2012 | 3743 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov potrivit
  • 1 pastarnac potrivit
  • ½ ardei capia rosu
  • 2 linguri orez
  • 2 rosii coapte
  • 1 lingura pasta de tomate
  • bors
  • delikat
  • patrunjel
  • leustean
  • Ptr perisoare:
  • 300 g carne somn
  • 100 g carne pangasius
  • 1 ceapa mica
  • 2 linguri orez
  • 2 fire patrunjel
  • delikat
  • piper
  • 2 oua
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare de peste:

Am tocat legumele marunt. Am pus ceapa la calit in putin ulei, cand si-a schimbat culoarea am adaugat morcovul si pastarnacul tocat marund si rondele. Am lasat 2 minute, apoi am adaugat ardeiul tocat si el. Le-am lasat pe toate sa se caleasca cateva minute, apoi am stins cu apa calda.

Cat legumele fierbeau la foc mic, am pregatit perisoarele.

Carnea am ales-o bine de oase, apoi am macinat-o cu un blender de mana (era cam mare deranjul ptr robot, si mai ales ca blederul de mana si-a facut foarte bine treaba). In carnea macinata am adaugat ceapa tocata marunt-marunt, cele 2 linguri de orez fiert pe jumatate, 1 lingurita de delikat, un praf de piper si patrunjelul tocat marunt. Am amestecat bine, am adaugat cativa stropi de apa si am format perisoarele.

Cand legumele erau aproape fierte am pus si cele 2 linguri de orez nefiert, iar la cateva minute am adaugat perioarele.

Dupa cum ati vazut, eu nu pun ou in perisoare, ci am invatat de la matusa mea o alta metoda:

Am batut cele 2 oua cu un pic de sare si am adaugat 2-3 linguri de apa. Cu o paleta am pus perisoare in castronul cu ouale batute (numarul de perisoare trebuie sa nu fie foarte mare), am vanturat un pic ca oul sa „ude” toate perisoarele pe toate partile, apoi cu spumiera le scot din castron si le las un pic sa se scurga, apoi le adaug in zeama de ciorba. Si se repeta figura pana terminam perisoarele.

Cand perisoarele incep sa se ridice deasupra am pus rosiile tocate marunt si pasta de tomate si am lasat sa fiarba 10 minute. Am adaugat borsul si delikatul si am mai lasat putin sa fiarba. Cand toate au fost gata, am stins focul si am adaugat patrunjelul si leusteanul tocate marunt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Lau 1

09.02.2012, 11:10

buna

MIUTA 1

10.02.2012, 11:18

Si eu vreau,imi place

Sim0na 1

13.02.2012, 21:34

ptr toate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare