Reteta de ciorba de perisoare din soia, de post, gustoasa si rapida

de _Alina_ in Mancaruri de post, 9 Apr 2014 | 37482 vizualizari

 

Dragilor v-am obisnuit cu dulciuri, muuulte dulciuri, insa stiu sa fac si alte feluri de mancare. :) Am descoperit recent o ciorba grozav de buna! Desi nu sunt mare fan al ciorbelor aceasta m-a dat gata. E gustoasa si e gata in numai 20 de minute. M-am inspirat de la dragile mele Bucatarese Vesele, carora le multumesc. Reteta de ciorba de perisoare din soia, de post, gustoasa si rapida e o delicatesa in timpul posturilor dar nu numai!

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de ciorba de perisoare din soia, de post, gustoasa si rapida

  • 6 l apa
  • 1 l bors proaspat
  • 1 morcov mare curatat (250 g)
  • 1/4 telina (100 g)
  • 2 cepe mari (200 g)
  • 10 rosii cherry (100 g)
  • 1 ardei rosu tocat (100 g)
  • 60 ml ulei de floarea soarelui (presat la rece)
  • 2 lgt sare
  • piper
  • leustean
  • patrunjel

Perisoare:

  • 200 g granule soia
  • 1 ceapa mare (100 g)
  • 10 lg cu varf faina de grau
  • 1 lgt patrunjel uscat
  • 1 lgt leustean uscat
  • 80 ml ulei de floarea soarelui (presat la rece)
  • (1,5 l apa pentru fiert granulele)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de ciorba de perisoare din soia, de post, gustoasa si rapida:

Preparare Reteta de ciorba de perisoare din soia, de post, gustoasa si rapida

1. Punem granulele de soia la fiert in 1.5 l apa cu sare, din momentul in care apa incepe sa clocoteasca lasam 15 minute. Punem apoi granulele la scurs intr-o sita.

2. Tocam cubulete morcovul, telina si ceapa si le punem la fiert 20 min in cei 6 l de apa impreuna cu ardeiul tocat si cu sarea.

3. Separat punem borsul la fiert.

4. Pentru perisoare: Stoarcem granulele de excesul de apa. Punem intr-un vas granulele fierte, ceapa (data prin razatoarea cu gauri mici), faina, patrunjelul uscat, leusteanul si uleiul (80 ml) si amestecam bine.

5. Formam perisoare din aceasta compozitie si le dam prin faina de grau apoi le dam drumul in apa cloclotita. Totodata punem si borsul fierbinte. Din momentul in care incepe sa fiarba lasam 5 minute la foc domol.

6. Oprim focul, adaugam uleiul, patrunjelul si leusteanul tocat uscat/verde.

La fel de buna in posturi este si reteta de Ciorba de fasole boabe, de post dar si Ciorba de mazare cu cartofi

Pentru un plus de savoare, se servesc cu Ardei iuti in otet

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de bors se poate modifica dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de ciorba de perisoare din soia, de post, gustoasa si rapida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

RodicaSimionescu 1

18.12.2017, 12:09

nu se imprastie perisoarele daca nu au ou? le tine doar pojghita de faina? nu prea cred

CretuValentina 1

07.01.2019, 17:12

foarte bun

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 11:46

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de conopida cu cartofi