Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou

de Ina in Supe/Ciorbe, 20 Sep 2016 | 18662 vizualizari

 

Desi in zona noastra se mananca mai mult ciorbe acre, fara smantana, am ales de data asta sa dreg ciorba cu smantana si ma bucur ca am convins-o si pe soacra-mea sa guste (ea nu pune gura pe ciorbe albe :D ) si chiar i-a placut :)))
E drept, am pastrat pentru ea o portie dreasa cu mai putina smantana si ou , dar a mancat tot si m-am bucurat mult  :X 

 

INGREDIENTE

Pentru perisoare:

  • 0,5 kg. carne tocata, amestec porc cu vita
  • 1 cescuta cu orez
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • piper
  • sare
  • faina pentru tavalit

Pentru ciorba:

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 300 ml suc de rosii
  • 500 ml bors de casa

Pentru dres:

  • 200 g smantana proaspata
  • 2 galbenusuri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou:

Perisoare :

Amestecam ingredientele cu mana pentru a obtine o pasta de carne uniform condimentata. 

Luam din compozitia obtinuta cantitati mici pe care le rulam in podul palmei pana formam sfere de carne de marimea unei nuci, le tavalim prin faina si le lasam deoparte.

Ne ocupam de zeama:

Ceapa, ardeiul gras si morcovul tocate se calesc usor in 3 linguri de ulei, apoi se pun la fiert in apa cu putina sare. 

Cand legumele sunt aproape fierte adaugam sucul de rosii. In ciorba clocotinda punem cu grija perisoarele si lasam sa fiarba pana se ridica toate deasupra si vedem ca orezul "a inflorit".

Adaugam borsul si potrivim gustul de sare si piper. 

Pentru a drege ciorba cu smantana procedam astfel:

Batem doua galbenusuri cu 200 g smantana proaspata. Luam cu polonicul din zeama fierbinte si adaugam peste smantana cu ou pentru a egaliza temperaturile iar zeama sa nu aiba aspect de branzire. Dupa doua-trei polonice de zeama adaugate in compozitia de smantana putem turna totul in oala cu ciorba. 

Omogenizam, oprim focul si presaram deasupra leustean verde, tocat.

TIPS-URI

1

Mi-au iesit 36 perisoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

miki_a 1

21.09.2016, 19:20

Cu asa ciorbite am crescut, arata exact ca la mama acasa!

Rocsi 1

21.09.2016, 21:37

Nici noi nu suntem cu ciorbele drese, dar cand o vad pe a ta, as vrea o portie mica!

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 09:28

tare buna este ciorbita asta!:

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare