Ciorba de peste cu dovlecel

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 27 Ian 2020 | 3550 vizualizari

 

 Am vrut sa-i spun la aceasta ciorba , de peste cu patru capete . Suna cam dubios . Adevarul ca la prepararea ei am folosit capetel a patru soiuri diferite de peste proaspat : stiuca , crap , platica si salau .Daca spun sotului ca prepar ciorba cu dovlecel imi da replica ,, Aia sa o mananci tu "" .Am ales sa nu-l avertizez si dupa cea a savurat si laudat ciorba , i-am devaluit ca si renegatul dovlecela fost prezent :D !!!

 

INGREDIENTE

  • 4 capete mari si cozi de la 4 pesti diferiti : stiuca , crap , platica , salau
  • 4 linguri otet mere infuzat cu ardei iute
  • 4 rosii uscate conservate in ulei de masline
  • 4 catei usturoi
  • 4 linguri ulei masline
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi mici
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita piper boabe
  • fulgi chilli proaspat rasnit
  • cimbru verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste cu dovlecel:

  1. Capetele si cozile de peste se spala si se pun la fiert in 2 l apa cu sare , otet mere ,foie de dafin si boabe de piper .
  2. Lasati sa fiarba 15 minute si strecurati zeama prin strecuratoare .
  3. Alegeti carnea de peste de pe oae si o introduceti la sfarsitul prepararii in apoi in zeama .
  4. Spalati , curatti si taiati cuburi . morcovii , cartofii si dovlecelul .
  5. Feliati rosiile uscate . Tocati marunt ceapa si usturoiul .
  6. Sotati ceapa si usturoiul in ulei de masline .
  7. Adugati morcovii si adugati zeama fierbinte in care a fiert pestele .
  8. Pe rand adugati cartofii si cand morcovul este aproape patruns , se pune si dovlecelul .
  9. Adugati la fierbere rosiile taiate si oregano .
  10. La sfarsitul fierberii se gusta si se sareaza sau acreste dupa dorinta .
  11. Introduceti carnea de peste in zeama .
  12. Pentru mine a fost suficienta aciditatea data de otetul de mere si rosiile deshidratate .
  13. Daca doriti mai acriti cu bulion sau otet de mere .
  14. Rasniti fulgi de chilli pe deasupra si pentru prospetime presarati cimbru verde .
  15.          Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Pentru mine a fost suficienta aciditatea data de otetul de mere si rosiile deshidratate .

2

Daca doriti mai acriti cu bulion sau otet de mere .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de rata cu legume