Ciorba de peste cu ghebe

de Rocsi in Ciorbe, 9 Dec 2012 | 2426 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 capuri de peste
  • 1 conserva de peste in sos tomat
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina pastarnac
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei rosu
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • 1 castron cu ghebe fierte
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 2 linguri pasta de rosii de casa
  • bors pentru acrit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste cu ghebe:

Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Morcovul il decojim, il spalam si il taiem betisoare subtiri.
Pastarnacul il curatam, il spalam si il dam pe razatoatea cu ochiuri mari.
Ardeiul galben si rosu il taiem cubulete.
Patrunjelul si mararul verde il spalam, indeparatam cozile si il tocam maruntel.
Intr-o oala punem cam 5 litri de apa.
Spalam bine capurile de peste si le dam bagam in oala.
Cand incepe sa fiarba apa, adaugam toate legumele pregatite mai sus, doar patrunjel verde mai pastram putin.
Adaugam ghebele si lasam sa fiarba ciorba la foc potrivit.
Cand legumele sunt bine patrunse, punem pasta de rosii si de gogosari, conserva de peste.
Dam gust cu sare si piper.
Borsul il fierbem separat intr-un ibric.
Incorporam bors treptat pana este pe gustul nostru ciorba.
Lasam sa mai dea cateva clocote si inchidem aragazul.
Deasupra presaram patrunjel verde tocat si lasam 5 minute ciorba acoperita.
La final scoateti capurile de peste si le aruncati.
Sa aveti pofta...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste cu ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de peste cu ghebe-0
Ciorba de peste cu ghebe-1

COMENTARII (36)

Rocsi

Rocsi 1

10.12.2012, 20:59

Daria multumesc

Rocsi

Rocsi 1

10.12.2012, 20:59

Andreaa

Rocsi

Rocsi 1

10.12.2012, 21:00

Dya nici eu nu mananc peste deloc..la noi se gasesc ghebe doar daca ploua...S-au facut ceva anul asta, insa nu foarte multe pentru ca nu au fost ploi....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!