Ciorba de porc a la grec

de alinutzika in Ciorbe, 6 Ian 2012 | 12036 vizualizari

 

Pt ca intotdeauna cand servesc la masa ciorba primesc multe laude, m-am gandit sa prepar mai des ciorba si sa incerc toate genurile..:)))
A iesit excelenta!

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne porc
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei rosu
  • 1/2 telina medie
  • 1 cana orez
  • 400 g smantana
  • 2 galbenusuri
  • sare, piper, vegeta
  • putin tarhon uscat
  • 2-3 dopuri de otet (asa masor eu otetul, ca sa nu uit...:)))))
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de porc a la grec:

Se toaca marunt toate legumele si se pun la calit in putin ulei, la foc mic.

Cand sunt calite, se adauga carnea taiata bucatele mai mici, apoi se condimenteaza.Cand carnea prinde a se rumeni, se umple oala cu apa, dar nu chiar pana sus. Se adauga otetul. Cand carnea e aproape fiarta, se adauga orezul. Se amesteca smantana cu galbenusurile, intr-un vas adanc. Daca, carnea si orezul sunt fierte, se opreste focul si se ia cu polonicul zeama din oala si se pune in vasul cu smantana, treptat, amestecand continuu. Dupa ce se pun asa vreo 3 polonice, se adauga toata compozitia in oala de supa, treptat,  amestecand usor pana e incorporata toata in supa.

Se serveste fierbinte cu ardei iute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de porc a la grec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de porc a la grec-0
Ciorba de porc a la grec-1
Ciorba de porc a la grec-2

COMENTARII (14)

MIUTA

MIUTA 1

08.01.2012, 18:29

Ce bine arata

alinutzika

alinutzika 1

08.01.2012, 22:25

babi5

babi5 1

07.12.2014, 08:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!