Ciorba de potroace

de Sidy in Ciorbe, 18 Sep 2011 | 7278 vizualizari

 

Farmecul acestei ciorbe este zeama de varza, care face minuni dupa un ospat sau mai multa bautura.
Aceasta ciorbica acra si revigoranta era facuta odinioara pentru a drege mahmureala de dupa nunta...

 

INGREDIENTE

  • maruntaie de pui (aripi, gat, cap, inima, pipota)
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1/2 telina
  • 1/2 gulie
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei gras
  • 1 rosie
  • 500 ml zeama de varza murata
  • 1 pumn varza murata taiata fideluta
  • 2 linguri ulei
  • marar verdepatrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de potroace:

Curatam morcovii si ii dam pe razatoarea cu gauri mari.

Punem la incalzit uleiul intr-o oala si sotam morcovii razuiti.

Curatam si celelalte legume si le dam pe razatoarea mare, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga.

Carnea spalata o punem intr-o oala cu 3-4 l apa cu sare la fiert.

Dupa ce da un clocot, o spumuim si adaugam morcovii sotati si celelalte legume.

Asezonam si lasam sa fiarba la foc moderat pina sunt fierte legumele si carnea.

Adaugam zeama de varza si varza fideluta, o lasam 10-15 minute sa fiarba dupa care presaram deasupra ciorbei verdeata tocata.

Nu uitati sa serviti si ardei iute linga aceasta minunata ciorba.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Nu trebuie neaparat sa fie o nunta pentru a savura o astfel de delicatesa… ce mai delicatesa, mai mult medicament. Dupa orice petrecere strasnica, o gustare acra alina durerile unei dimineti incetosate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de potroace" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de gaina