Ciorba de potroace

de Sidy in Ciorbe, 18 Sep 2011 | 3828 vizualizari

 

Farmecul acestei ciorbe este zeama de varza, care face minuni dupa un ospat sau mai multa bautura.
Aceasta ciorbica acra si revigoranta era facuta odinioara pentru a drege mahmureala de dupa nunta...

 

INGREDIENTE

  • maruntaie de pui (aripi, gat, cap, inima, pipota)
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1/2 telina
  • 1/2 gulie
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei gras
  • 1 rosie
  • 500 ml zeama de varza murata
  • 1 pumn varza murata taiata fideluta
  • 2 linguri ulei
  • marar verdepatrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de potroace:

Curatam morcovii si ii dam pe razatoarea cu gauri mari.


Punem la incalzit uleiul intr-o oala si sotam morcovii razuiti.


Curatam si celelalte legume si le dam pe razatoarea mare, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga.


Carnea spalata o punem intr-o oala cu 3-4 l apa cu sare la fiert.


Dupa ce da un clocot, o spumuim si adaugam morcovii sotati si celelalte legume.


Asezonam si lasam sa fiarba la foc moderat pina sunt fierte legumele si carnea.


Adaugam zeama de varza si varza fideluta, o lasam 10-15 minute sa fiarba dupa care presaram deasupra ciorbei verdeata tocata.


Nu uitati sa serviti si ardei iute linga aceasta minunata ciorba.


Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Nu trebuie neaparat sa fie o nunta pentru a savura o astfel de delicatesa… ce mai delicatesa, mai mult medicament. Dupa orice petrecere strasnica, o gustare acra alina durerile unei dimineti incetosate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de potroace" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

jolygina 1

20.09.2011, 10:20

Krystyan Trendy 1

20.12.2013, 00:28

ce ciorbica buna

babi5 1

17.12.2014, 07:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bors de cartofi cu sfecla rosie