Ciorba de potroace de Sarbatori

de Sylvia in Ciorbe, 30 Dec 2010 | 6218 vizualizari

 

Am facut aceasta ciorba de Craciun dar merge perfect si de Revelion, e foarte aromata si zeama de muraturi lecuieste ca nimeni alta oboseala petrecaretilor:) . Esentiale sunt : puiul sau gaina de casa , leusteanul si frunzele de telina verde si zeama de muraturi…..daca aveti astea la indemana haideti sa facem o ciorba de potroace delicioasa .

 

INGREDIENTE

  •  Avem nevoie asa cum ziceam de
  • un pui de casa  sau gaina ( pui fermier se numeste in Franta ) , se poate face foarte bine si cu curcan
  • Pe langa asta reteta veche spune:
  • maruntaie de pui, pipote, inima,  ficatei
  •  zarzavat de ciorba,
  • ceva albitura : pastranac si telina ,
  • un morcov,
  • o bucata de ardei rosu,  
  • 2 cepe mici ( nu cantitati foarte mari ) .
  • In plus mai avem nevoie de
  • o cescuta de orez,
  • o cutie de rosii decojite maruntite ( eu le prefer iarna pe cele italienesti culese si pregatite vara ) ,
  • zeama de la muraturi ( eu am pus vreo 350 ml zeama de la muraturile mele asortate ) ,
  • leustean ( congelat am avut eu )
  • si telina verde frunze .
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de potroace de Sarbatori:

La aceasta ciorba de potroace am pus spatele de la pui, aripile si pulpele de pui, pieptul de la pui la vedea fata mesenilor cu alta ocazie . Preparare: spalam bine si curatam puiul si il taiem bucati. Aceasi soarta o vor avea si legumele numai ca ele o sa fie date pe razatoare, maruntim cu grija doar ardeiul rosu si ceapa. Se pun la fiert cu apa rece impreuna cu carnea, sare, piper macinat si piper boabe.


Dupa ce s-a fiert carnea trecut de jumatate adaugam si orezul. Lasam orezul sa fiarba zece minute si adaugam rosiile decojite si maruntite. Mai fierbem totul 5 minute si adaugam zeama de la muraturi, mai dregem cu sare si piper la sfarsit daca trebuie.


Inchidem focul, lasam oala sa se ingaduie bine si adaugam apoi in ciorba de potroace verdeata maruntita( leustean si telina) , ca sa nu isi piarda aroma nu trebuie pusa in apa clocotita . Dupa ce punem verdeata acoperim cu capac si lasam inca cateva bune minute sa se povesteasca aromele intre ele. Ciorba de potroace se serveste fierbinte cu o bucata de paine de casa bine rumenita. Eu pun mereu telina verde si in farfurie pentru ca imi place aroma ei la ciorba de potroace. Curajosii pot tenta si un ardei iute, smantana nu am pus ca am simtit ca strica ciorba desi imi place si reteta cu smantana, asta a fost perfecta asa.

 

TIPS-URI

1

Ciorba de potroace este o mancare traditională ce se prepara în special pentru ospaţul de a doua zi după petreceri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de potroace de Sarbatori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

mena29 1

04.01.2011, 23:30

Am venit sa mai pap o portie ca tare buna e

kamy 1

05.01.2011, 13:31

ce-mi plac ciorbele 5f

babi5 1

17.12.2014, 07:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert negresa cu nuci si cirese
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de potroace