Ciorba de pui a la grec

de Laly in Ciorbe, 18 Sep 2012 | 3411 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui cam de 1 kg (sau carne de pui tot circa 1 kg)
  • 1 radacina de telina
  • 1 radacina de pastarnac
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa mai mare
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lamaie
  • 3 galbenusuri de ou
  • 300 gr smantana
  • 60 gr orez
  • 1 morcov pentru culoare
  • 3 linguri cu ulei
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui a la grec:

Spalam puiul bine si il taiem bucati. Intr-o oala mai mare punem puiul la fiert. Spumam bine, pana cand nu se mai formeaza spuma la suprafata. Curatam toate legumele si le taiem in bucati mari, mai putin un morcovul, si le punem in oala. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba, cam o ora. Cand s-a fiert bine carnea o scoatem si strecuram ciorba. Rupem carnea fasii sau o taiem cubulete potrivite (eu asa am facut). Eu am mixat jumatate din legumele fierte,mai putin ardeiul gras si am pus pasta peste zeama.


Spalam orezul si il punem la fiert cu un pic de sare.


Intr-un bol mai mare punem galbenusurile si smantana si omogenizam bine. Punem cateva polonice de ciorba (6-7), peste galbenusuri amestecand cu un tel bine dupa fiecare sa nu se branzeasca compozitia. Turnam incet in oala cu ciorba si amestecam cu lingura sau polonicul pana ajunge tot lichidul la aceiasi temperatura. Adaugam carnea si orezul scurs in oala. Adaugam sucul de lamaie (prima data punem doar jumatate sa nu se acreasca prea tare), si apoi mai adaugam daca mai trebuie. Adaugam si sare dupa gust. Radem morcovul ramas pe razatoarea cu ochiuri mici si il punem la calit. Cand a devenit auriu, strecuram deasupra ciorbei zeama frumos colorata. Mai lasam 10-15 minute ciorba la foc, sa capete carnea gust. Oprim focul si adaugam verdeata.


Servim ciorbita cu ardei iute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

Laly 1

19.09.2012, 22:25

Ruxy multi pupici dulci

mihaelar63 1

22.09.2012, 11:27

Buna de tot , si eu mi-am pus-o in meniul viitor

andreea_angelo 1

13.11.2012, 14:21

ce bine arata cred ca e delicioasa

bravoooooooo!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec