Ciorba de pui a la grec

de Bucataria_Portocalie in Supe/Ciorbe, 9 Feb 2010 | 10513 vizualizari

 

Varianta mea nu corespunde cu cea reala de preparare a renumitei ciorbe, eu o denumesc asa mai mult pentru ca o acresc cu lamaie si adaug smantana, in rest merg tot pe reteta care o stiu de ciorba

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 4 morcovi
  • 1 telina mica
  • 3 pastarnaci
  • 1 ceapa
  • un ardei gras rosu, unul verde
  • 3 oua
  • 450 gr smantana
  • 2 lamai
  • patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui a la grec:

Punem puiul taiat bucatele la fiert. Dupa ce spumam bine puiul, adaugam legumele taiate bucati mari.
Cand au fiert legumele le scoatem intr-un castron, aruncam ceapa si ardeiul gras iar restul le pasam. Le adaugam apoi in ciorba. Este prima data cand am pasat legumele si am fost tare incantata de cum a iesit ciorba asa. Mi s-a parut mult mai cremoasa decat de obicei.

Scoatem si carnea (verificam sa fie bine fiarta) o dezosam, o taiem cuburi si o punem inapoi in ciorba.
Optional, puteti adauga si orez ca sa iasa ciorba mai bogata. Eu prefer fara..
Batem ouale cu smantana si un varf de sare. Ca sa nu se taie in momentul in care le adaugam in ciorba, punem peste ele cateva polonice cu ciorba fierbinte, amestecam bine si apoi le adaugam in oala cu ciorba

  • La sfarsit punem zeama de lamaie (puteti incerca doar cu o lamaie si apoi in functie de cat de acra vreti ciorba mai adaugati) si muult patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

madi_marin 1

09.02.2010, 12:52

ador ciorbitele.....as papa un castronel....

Bucataria_Portocalie 1

09.02.2010, 15:12

data viitoare cand o sa fac iti pastrez...acum nu mai am

adry88 1

13.05.2011, 16:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de usturoi cu pui "nefugit"