Ciorba de pui a la grec -varianta mea

de alinutzika in Ciorbe, 8 Sep 2011 | 5989 vizualizari

 

De mai bine de o saptamana imi tot cere sotioru' meu o ciorba mai acrisoara "asa cum stii tu sa faci"...imi spune el..
Ba nu am avut chef, ba nu am avut pofta si uite asa l-am tot amanat. Pana acum. Cand a venit la masa, pe la pranz, a halit rapid 2 portii...:))
"E mai buna decat la restaurant, draga!", imi zice. Si vorbele astea imi sunt deajuns sa prind aripi si sa mai pregatesc 2-3 feluri pana diseara..:))

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa
  • 1 morcov 
  • sare, piper, vegeta
  • 2 galbenusuri
  • 300 ml smantana
  • patrunjel
  • otet 
  • ulei
  • 1 ceasca orez (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui a la grec -varianta mea:

Se curata legumele, ceapa si ardeiul se toaca, iar morcovul se taie rondele. Se pun la calit in ulei, la foc mai slab. Cand sunt aproape calite, se adauga pieptul de pui taiat bucatele. Se lasa putin la rumenit, vreo 5 minute, apoi se umple oala cu apa. Se condimenteaza, dupa gust.

Cand ciorba incepe sa fiarba, se pregateste dressingul. Se amesteca bine galbenusurile cu smantana intr-un castron mai mare. Se ia cate putin din ciorba (3-4 polonice) si se amesteca cu dressingul, treptat.

Dupa ce s-au omogenizat bine ingredientele, se toarna incet toata compozitia in oala cu ciorba, amestecand usor, ca sa nu se strice..Patrunjelul tocat se adauga ciorbei. Se opreste focul.

Se acreste cu otet dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec -varianta mea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ardei umpluti