De mai bine de o saptamana imi tot cere sotioru' meu o ciorba mai acrisoara "asa cum stii tu sa faci"...imi spune el..
Ba nu am avut chef, ba nu am avut pofta si uite asa l-am tot amanat. Pana acum. Cand a venit la masa, pe la pranz, a halit rapid 2 portii...:))
"E mai buna decat la restaurant, draga!", imi zice. Si vorbele astea imi sunt deajuns sa prind aripi si sa mai pregatesc 2-3 feluri pana diseara..:))
Se curata legumele, ceapa si ardeiul se toaca, iar morcovul se taie rondele. Se pun la calit in ulei, la foc mai slab. Cand sunt aproape calite, se adauga pieptul de pui taiat bucatele. Se lasa putin la rumenit, vreo 5 minute, apoi se umple oala cu apa. Se condimenteaza, dupa gust.
Cand ciorba incepe sa fiarba, se pregateste dressingul. Se amesteca bine galbenusurile cu smantana intr-un castron mai mare. Se ia cate putin din ciorba (3-4 polonice) si se amesteca cu dressingul, treptat.
Dupa ce s-au omogenizat bine ingredientele, se toarna incet toata compozitia in oala cu ciorba, amestecand usor, ca sa nu se strice..Patrunjelul tocat se adauga ciorbei. Se opreste focul.
Se acreste cu otet dupa gust.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro
21
APR
2018 |
![]() |