Ciorba de pui cu agurida

de Julie in Ciorbe, 23 Aug 2010 | 4332 vizualizari

 

In zona Munteniei ,vara, se obisnuieste ,ca ciorbica sa fie acrita cu agurida ,primavara cu corcoduse si prune verzi ,iar cu bors in restul anului. Cine pleaca din Muntenia spre alte zone sau meleaguri, sigur duce dorul ciorbelor acre!
Pentru ca este vara si agurida este tocmai buna ,pica tocmai bine o ciorbica de pui , delicioasa, cu un gust aparte .
Pentru necunoscatori, agurida - inseamna strugurii verzi,
inca necopti , care sunt foarte acri.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui mai mic
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 buc. telina mica
  • 1 ceapa
  • paste fainoase scurte
  • 3-4 rosii
  • sare, vegeta
  • patrunjel, leustean
  • agurida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu agurida:

Puiul se spala ,se taie in bucati mai mici si se pune la fiert in apa cu sare. Se spumeaza. Se adauga :ardeiul gras, radacina de patrunjel, telina,pastarnacul, ceapa, toate tocate in cuburi mici, si morcovii taiati rondele. Dupa 10-15 minute de fierbere ,se adauga pastele si rosiile decojite si tocate marunt.


Agurida se pune intr-un vas si se paseaza bine. Pasta obtinuta se strecoara si cu ea se acreste ciorbica.


Se potriveste gustul cu sare, vegeta. Se mai da un clocot si se opreste focul. Se adauga patrunjelul si leusteanul tocate marunt.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu agurida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Julie 1

24.08.2010, 15:59

Joly,multumesc! Dana, las' ca te inveti tu! doar esti Buzoianca acum!

cristinne 1

25.08.2010, 10:53

si mamaia mea din moldova face la fel. e f buna.

Julie 1

28.08.2010, 12:23

Cristinne,ma bucur mult ca-ti place!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dovlecei