Ciorba de pui cu prune uscate

de La Ancuta in Ciorbe, 19 Mar 2012 | 2388 vizualizari

 

Poate o sa vi se para ciudata aceasta combinatie. Mie imi aduce aminte de copilarie, de iernile geroase cand bunica pregatea aceasta ciorba gustoasa. Va recomand sa o incercati, pentru ca e tare buna.

 

INGREDIENTE

  • carne de pui
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 pastarnaci
  • 1/2 telina
  • 2 ardei
  • 1 cana bulion
  • 150 g prune uscate fara samburi
  • taitei de casa
  • cimbru
  • leustean
  • patrunjel verde
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu prune uscate:

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o "spinare" de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam de cate ori este nevoie.

Adaugam apoi ceapa taiata marunt impreuna cu celelalte legume, deasemenea taiate sau date pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam sare si lasam sa fiarba.


Cand legumele sunt aproape fierte adaugam bulionul si cimbrul.


Spalam prunele si le adaugam in oala impreuna cu taiteii. Lasam sa fiarba iar la final potrivim de sare si adaugam leusteanul si patrunjelul verde tocate marunt.


Servim ciorba calda, cu paine proaspata si ardei iute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu prune uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

La Ancuta 1

26.03.2012, 22:17

Miuta incerc-o cu incredere

La Ancuta 1

26.03.2012, 22:19

Dorin ma bucur ca aceasta ciorba a reinviat amintiri placute. Si eu uitasem cat este de buna

La Ancuta 1

26.03.2012, 22:19

Multumesc Mona

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana