Ciorba de rata

de simona72 in Ciorbe, 9 Mai 2013 | 6144 vizualizari

 

Am primit de la un unchi o rata de tzara, galbena frumoasa, asa cum imi place mie. Nu ma omor dupa pasarile de la tzara pt ca au carnea tare si se fierbe greu, dar gustul ciorbei este demential...nimk nu-i intrece gustul pe care-l da ciorbei.

 

INGREDIENTE

  • 1 rata fara piept si pulpe
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu si 1 galben
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 fire apio
  • 3 cartofi
  • 3 rotocoale de taitei lati
  • 1/2 l bors
  • 1 lingura concentrat de legume
  • patrunjel proaspat
  • leustean proaspat
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rata:

Rata curatata si spalata o transam, pieptul si pulpele le dam deoparte pt felul doi, iar din restul facem ciorba.Fiind rata de tzara este mai grasa, are o grasime galbena ca aurul si atunci am mai indepartat din grasimea de pe rata pe care am topit-o si o voi folosi la alte mincaruri. Punem carnea in oala de ciorba, adaugam apa tinind cont ca mai punem si legumele si borsul si mai scade apa la fiert. Partea neplacuta, pt mine, este ca trebuie fiarta mult, iar dupa ce fierbe carnea este atoasa. Cind da in clocot luam spuma formata si lasam la foc incet 1 ora. Curatam si tocam legumele ca pt ciorba si le adaugam in oala.


Dupa aproximativ 3 ore, am adaugat cartofii taiati cubulete, dupa 5 minute am mai adaugat taiteii si borsul, concentratul de legume, am mai lasat 10 minute la foc si am oprit focul. Am adaugat patrunjel si leustean tocat marunt. In ciuda faptului ca nu ne omorim dupa carne, ciorba este demential de buna.


Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

ca sa fiarba mai repede rata se pune in oala o lingurita

2

indepartati din grasime pt a nu iesi ciorba prea grasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Krystyan Trendy 1

15.05.2014, 12:51

ce bunatate!!!

MOKUSKA 1

11.12.2014, 21:41

Ksenya 1

13.10.2016, 08:58

Simona,cum sa nu-ti placa pasarile de curte? uite si tu ce bunatate ai facut!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri de curcan cu ciuperci in sos alb

de Rocsi 9

ieri la 20:19

Pizza vegana, cu tofu

de RODIMUR 7

ieri la 20:17

Ghiveci de legume(varianta de primavara)

de katty 6

ieri la 19:08

Ardei kapia copt cu sos alb si telemea de oi

de katty 6

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de vacuta