Ciorbă de raţă cu suc de roşii

de DinDragostePentruGatit in Ciorbe, 10 Feb 2013 | 2014 vizualizari

 

Mi-era dor de o ciorbă de raţă, nu mai făcusem demult... de această dată o vroiam roşie şi dreasă cu smântână şi ou întreg, să iasă zdrenţişoarele specifice...

 

INGREDIENTE

  • 1 raţă de curte;
  • 4-5 cartofi;
  • 1 ceapă mare;
  • 2 morcovi;
  • 1 păstârnac;
  • o felie de ţelină;
  • 1 ardei gras verde;
  • 1/2 ardei gras roşu;
  • 500 mL suc de roşii;
  • 1 ou;
  • 4 lg smântână;
  • pătrunjel;
  • sare.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de raţă cu suc de roşii:

Se porţionează raţa, se spală bine bucăţile de carne şi se pun la fiert în apă cu sare.

Bucăţile mai grase se taie mărunt şi se pun de-o parte. 

(Se vor folosi pentru varză calită). 

Se spumează iar după ce s-a pătruns puţin carnea, se scot bucăţile pentru al doilea fel - pieptul, pulpele inferioare şi superioare. 

După ce s-a spumat şi s-au scos bucăţile de carne pentru felul doi, se pun la fiert ceapa şi rădăcinoasele.

Carfofii se taie cuburi

Ardeii se toacă mărunt.

Carnea când este aproape fiartă, se adaugă cartofii iar după ce aceştia s-au fiert, se adaugă ardeii şi sucul de roşii.

La final se drege ciorba cu oul întreg şi smântâna (eu am folosit blender-ul pentru a amesteca bine oul, smântâna şi 2-3 polonice de ciorbă).

Verdeaţa îmi place să o presar direct în farfurie, nu obişnuiesc să o adaug în toată ciorba; mi se pare că se modifică culoarea ciorbei, vitaminele se pierd... îmi place să îi simt gustul proaspăt direct în farfurie, plus că are şi un rol estetic. :)

Poftă bună!

 

 

COMENTARII (20)

COSTEO

COSTEO 1

19.05.2013, 16:37

Buna foc! place mult!

Panacris

Panacris 1

23.06.2013, 12:33

sebirizescu

sebirizescu 1

06.07.2013, 22:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!