Ciorbă de raţă cu suc de roşii

de DinDragostePentruGatit in Ciorbe, 10 Feb 2013 | 4712 vizualizari

 

Mi-era dor de o ciorbă de raţă, nu mai făcusem demult... de această dată o vroiam roşie şi dreasă cu smântână şi ou întreg, să iasă zdrenţişoarele specifice...

 

INGREDIENTE

  • 1 raţă de curte;
  • 4-5 cartofi;
  • 1 ceapă mare;
  • 2 morcovi;
  • 1 păstârnac;
  • o felie de ţelină;
  • 1 ardei gras verde;
  • 1/2 ardei gras roşu;
  • 500 mL suc de roşii;
  • 1 ou;
  • 4 lg smântână;
  • pătrunjel;
  • sare.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de raţă cu suc de roşii:

Se porţionează raţa, se spală bine bucăţile de carne şi se pun la fiert în apă cu sare.

Bucăţile mai grase se taie mărunt şi se pun de-o parte. 

(Se vor folosi pentru varză calită). 

Se spumează iar după ce s-a pătruns puţin carnea, se scot bucăţile pentru al doilea fel - pieptul, pulpele inferioare şi superioare. 

După ce s-a spumat şi s-au scos bucăţile de carne pentru felul doi, se pun la fiert ceapa şi rădăcinoasele.

Carfofii se taie cuburi

Ardeii se toacă mărunt.

Carnea când este aproape fiartă, se adaugă cartofii iar după ce aceştia s-au fiert, se adaugă ardeii şi sucul de roşii.

La final se drege ciorba cu oul întreg şi smântâna (eu am folosit blender-ul pentru a amesteca bine oul, smântâna şi 2-3 polonice de ciorbă).

Verdeaţa îmi place să o presar direct în farfurie, nu obişnuiesc să o adaug în toată ciorba; mi se pare că se modifică culoarea ciorbei, vitaminele se pierd... îmi place să îi simt gustul proaspăt direct în farfurie, plus că are şi un rol estetic. :)

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de raţă cu suc de roşii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de rata cu smantana si galuste