Ciorbă de raţă cu suc de roşii

de DinDragostePentruGatit in Ciorbe, 10 Feb 2013 | 2173 vizualizari

 

Mi-era dor de o ciorbă de raţă, nu mai făcusem demult... de această dată o vroiam roşie şi dreasă cu smântână şi ou întreg, să iasă zdrenţişoarele specifice...

 

INGREDIENTE

  • 1 raţă de curte;
  • 4-5 cartofi;
  • 1 ceapă mare;
  • 2 morcovi;
  • 1 păstârnac;
  • o felie de ţelină;
  • 1 ardei gras verde;
  • 1/2 ardei gras roşu;
  • 500 mL suc de roşii;
  • 1 ou;
  • 4 lg smântână;
  • pătrunjel;
  • sare.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de raţă cu suc de roşii:

Se porţionează raţa, se spală bine bucăţile de carne şi se pun la fiert în apă cu sare.


Bucăţile mai grase se taie mărunt şi se pun de-o parte.


(Se vor folosi pentru varză calită).


Se spumează iar după ce s-a pătruns puţin carnea, se scot bucăţile pentru al doilea fel - pieptul, pulpele inferioare şi superioare.


După ce s-a spumat şi s-au scos bucăţile de carne pentru felul doi, se pun la fiert ceapa şi rădăcinoasele.


Carfofii se taie cuburi


Ardeii se toacă mărunt.


Carnea când este aproape fiartă, se adaugă cartofii iar după ce aceştia s-au fiert, se adaugă ardeii şi sucul de roşii.


La final se drege ciorba cu oul întreg şi smântâna (eu am folosit blender-ul pentru a amesteca bine oul, smântâna şi 2-3 polonice de ciorbă).


Verdeaţa îmi place să o presar direct în farfurie, nu obişnuiesc să o adaug în toată ciorba; mi se pare că se modifică culoarea ciorbei, vitaminele se pierd... îmi place să îi simt gustul proaspăt direct în farfurie, plus că are şi un rol estetic. :)


Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de raţă cu suc de roşii" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

COSTEO 1

19.05.2013, 16:37

Buna foc! place mult!

Panacris 1

23.06.2013, 12:33

sebirizescu 1

06.07.2013, 22:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de rata cu smantana si galuste