Raţă cu varză murată

de DinDragostePentruGatit in Rata, 10 Feb 2013 | 12091 vizualizari

 

Carnea de raţă fiind o carnea mai densă, se potriveşte perfect cu varza murată, aciditatea acesteia ajută carnea să devină fragedă.

Am folosit sos de ardei iute, pregătit în casă, îmi place varza picantă... şi în general mâncărurile picante.

 

INGREDIENTE

  • carne de raţă (pieptul, pulpele inferioare şi superioare);
  • bucăţile mai grase ce au rezultat după tranşarea raţei;
  • 2 verze murate;
  • 1 ceapă roşie;
  • 1 lg sos de ardei iute - de casă;
  • câteva boabe de piper negru;
  • 1 lg boia de ardei dulce;
  • frunze de cimbru;
  • 1 foaie de dafin.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Raţă cu varză murată:

Bucăţile de grăsime se taie mărunt şi se călesc, se adaugă ceapa roşie tocată mărunt.


După ce s-a topit grăsimea, se adaugă varza, tocată nu foarte mărunt şi se căleşte totul până-şi schimbă puţin culoarea. Se condimentează cu frunze de cimbru, boia dulce, sos de ardei iute, foi de dafin, piper negru boabe.


Se adaugă 2-3 polonice de supă şi se ţine circa 5 minute la foc mic.


În timpul pregătirii ciorbei de raţă, după ce am adunat spuma, am scos bucăţile de carne pentru varză;


- carnea se prăjeşte pe ambele părţi, în 2-3 lg grăsime (am adunat grăsimea de la ciorbă);


- după ce s-a rumenit, se toarnă un polonic de supă pentru a înăbuşi carnea, după 5 minute oprim focul.


Pieptul l-am tăiat felii subţiri, pulpele le-am lăsat întregi;


Se aşează carnea deasupra verzei călite şi se ţine în cuptor 25 minute, la 180 grade Celsius.


Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Raţă cu varză murată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mamaieelena 1

10.02.2013, 19:29

gustoasa

DinDragostePentruGatit 1

10.02.2013, 19:35

Multumesc.

COSTEO 1

26.05.2013, 15:08

E super buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Rata pe varza