Rata pe varza

de Gusti in Rata, 10 Ian 2010 | 18499 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o rata cam la 1,5 kg
  • o varza murata (circa 1,5 kg)
  • 250 gr suc de rosii
  • o foaie de dafin
  • o legatura de marar
  • piper
  • cimbru
  • 200 ml apa x2
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata pe varza:

Tocam varza, o amestecam cu sucul de rosii si condimentele.


Se pune un strat in cratita (volumul acesteia este de 4 litri)


Se pune rata pe patul de varza.


Restul de varza se pune in jurul ratei si pe deasupra acesteia.


Se incinge cuptorul la 220 grade, cind acesta este este incins se pune cratita in cuptor.


Dupa o ora, se dezveleste rata si se mai adauga 200 ml apa (sau vin rosu)


Cind s-a rumenit rata, se intoarce in cratita pentru a se rumeni si pe cealalta parte. Daca mai este nevoie, se mai adauga si putina apa.


Se baga din nou la cuptor si se urmareste sa se rumeneasca rata, iar cind acest lucru se intimpla, rata se scoate si se mai tine varza pina este gata. Cind este preparata si varza, rata revine in culcusul ei din cratita :)


Dureaza circa 3-4 ore prepararea in acest mod.


Exista si varianta de a se cali intii varza in ulei, apoi se urmeaza pasii de mai sus, avantajul fiind acela ca se scurteaza timpul de preparare

 

TIPS-URI

1

varza s-a tinut mai mult in cuptor deoarece n-a fost calita initial. a fost pusa direct in cratita dupa ce s-a tocat si s-a amestecat cu mirodeniile

2

daca rata e tinara, trebuie sa fiti atenti ca este gata inainte de a fi varza, de aceea trebuie obligatoriu sa fie scoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata pe varza" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

AnyCostescu 1

07.02.2013, 13:26

Panacris 1

09.03.2013, 09:42

babi5 1

06.10.2014, 15:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de rata pe varza