Piept de gasca cu sos de portocale

de Veronica22 in Rata, 13 Feb 2018 | 6464 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de gasca
  • 1 varza mica
  • 1 bucata de 5-6 cm dintr-un praz
  • sare si piper
  • 3 portocale
  • 1 pahar de vin roze sau alb pentru varza (eu nu am pus)
  • 2 linguri zahar
  • 50 gr unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de gasca cu sos de portocale:

Prima data tocam julien prazul pe care-l punem la calit in putin ulei. Adaugam varza taiata si ea fideluta. Daca dorim putem pune peste varza 1 pahar de vin, sare si piper si lasam sa se gateasca. Intre timp va scadea aproape tot lichidul.

Pieptul de gasca se fasoneaza daca mai este necesar, insa in general cel din magazin este gata fasonat.
Se cresteaza pielea fara a taia si carnea.

Intr-o tigaie incinsa se pune bucata de piept cu pielea in jos. Lasam sa se prajeasca incet. Se intoarce carnea sa se faca pe ambele parti. Trebuie sa fie rumena la exterior insa cand o vom taia trebuie sa fie roze.

Dupa prajire scoatem carnea pe o farfurie si scurgem grasimea rezultata. Daca dorim mai putem adauga o parte din grasime peste varza pentru gust insa conditia este ca la inceput sa existe la calit varza extrem de putin ulei.
 In tigaia in care am facut carnea se pune sucul de la  doua din cele trei portocale.Cea de a treia se rade coaja si apoi se curata si se feliaza.
In sucul care fierbe se adauga zaharul, aveti grija sa gustati cat de dulce este sucul, daca e dulce puneti mai putin zahar. Se adauga de asemeni sare si piper dupa gust.

Lasam sa fiarba pana scade si apoi in acest sos eu am adaugat pentru 1 minut carnea de gasca feliata, feliile de portocala, untul si coaja de portocala. Se misca usor toate in tigaie pentru a nu rupe feliile de portocala.

Stingem focul se servim cat este foarte cald. Pentru un gust deosebit adaugam frunzulite de cimbrisor in farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de gasca cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de rata cu sos de portocale