Piept de gasca cu sos de portocale

de Veronica22 in Rata, 13 Feb 2018 | 1567 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de gasca
  • 1 varza mica
  • 1 bucata de 5-6 cm dintr-un praz
  • sare si piper
  • 3 portocale
  • 1 pahar de vin roze sau alb pentru varza (eu nu am pus)
  • 2 linguri zahar
  • 50 gr unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de gasca cu sos de portocale:

Prima data tocam julien prazul pe care-l punem la calit in putin ulei. Adaugam varza taiata si ea fideluta. Daca dorim putem pune peste varza 1 pahar de vin, sare si piper si lasam sa se gateasca. Intre timp va scadea aproape tot lichidul.


Pieptul de gasca se fasoneaza daca mai este necesar, insa in general cel din magazin este gata fasonat.

Se cresteaza pielea fara a taia si carnea.


Intr-o tigaie incinsa se pune bucata de piept cu pielea in jos. Lasam sa se prajeasca incet. Se intoarce carnea sa se faca pe ambele parti. Trebuie sa fie rumena la exterior insa cand o vom taia trebuie sa fie roze.


Dupa prajire scoatem carnea pe o farfurie si scurgem grasimea rezultata. Daca dorim mai putem adauga o parte din grasime peste varza pentru gust insa conditia este ca la inceput sa existe la calit varza extrem de putin ulei.

In tigaia in care am facut carnea se pune sucul de la doua din cele trei portocale.Cea de a treia se rade coaja si apoi se curata si se feliaza.

In sucul care fierbe se adauga zaharul, aveti grija sa gustati cat de dulce este sucul, daca e dulce puneti mai putin zahar. Se adauga de asemeni sare si piper dupa gust.


Lasam sa fiarba pana scade si apoi in acest sos eu am adaugat pentru 1 minut carnea de gasca feliata, feliile de portocala, untul si coaja de portocala. Se misca usor toate in tigaie pentru a nu rupe feliile de portocala.


Stingem focul se servim cat este foarte cald. Pentru un gust deosebit adaugam frunzulite de cimbrisor in farfurie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de gasca cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

trifadalia 1

19.02.2018, 11:22

-Licurici- 1

21.02.2018, 16:48

mmm... ce bunatate!

Ursan AnisoaraAnisoara 1

03.03.2019, 07:45

Votat,succes!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4637 puncte

mirela0911

3047 puncte

 Adi

3000 puncte

Catalina L

2876 puncte

mihaelar63

2819 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piept de gasca cu sos de portocale si varza rosie fiarta in vin