Ciorba de rosii cu dovlecel si crutoane aromatizate

de merisor in Ciorbe, 23 Aug 2016 | 1508 vizualizari

 

Ciorba de roșii cu dovlecel, este una dintre cele mai bune ciorbe pe timp de vară, atunci când roșiile de grădină sunt bine coapte, părerea mea.
Și dacă este servită cu niște crutoane aromatizate, adică trase în unt cu usturoi și diverse condimente, atunci deliciul este maxim.
 

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg roșii de grădină bine coapte
  • 1 dovlecel(500 g pulpă)
  • 1 ardei capia roșu
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 2 cepe galbene
  • 2-3 căței de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • cimbru
  • oregano
  • busuioc
  • tarhon
  • piper
  • sare
  • 1,5 l apă
  • Pentru crutoane:
  • 1/2 pâine toast, feliată
  • 100 g unt
  • 4 căței de usturoi
  • cimbru uscat
  • busuioc uscat
  • puțin parmezan ras
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rosii cu dovlecel si crutoane aromatizate:

Punem un vas cu apă la fiert, iar la primul clocot adăugăm o lingură sare și amestecăm intens până aceasta se dizolvă.


Adăugăm apoi roșiile bine spălate și le lăsăm 2-3 minute, apoi stingem focul, scoatem roșiile și le lăsăm să se tempereze ușor, pentru a le putea decoji.


Curățăm zarzavatul(mai puțin ardeiul), îl tocăm în cuburi și îl înăbușim în uleiul de măsline cu câțiva stropi de apă fiartă.


Pentru cine suportă gustul de legume prăjite, ciorba iese mai gustoasă, dar eu o prefer mai sănătoasă și adaug, treptat și puțină apă când prepar legumele în ulei.


Când legumele sunt bine pătrunse, adăugăm dovlecelul curățat și tocat în cuburi și completăm cu apă fierbinte(din cea în care am opărit roșiile), până acoperim ingredientele.


Trecem 3/4 din roșii prin robot, iar pe celelalte le tocăm în cuburi și le adăugăm în vas, când dovlecelul începe să se pătrundă ușor.


Îmi place să mai rămână în ciorbă și cuburi mai mari de roșii, iar ardeiul îl pun mai spre final, să rămână mai crocant.


Completăm cu apă fierbinte, în funcție de cât dorim să fie ciorba de groasă.


Eu am pus cei 1,5 l, în care am opărit roșiile.


Acoperim vasul și lăsăm ciorba să fiarbă aproximativ 30 de minute, la foc mediu, apoi adăugăm ardeiul curățat și tocat în cubulețe, condimente după gust și doi căței de usturoi răzuiți.


Mai lăsăm ciorba să fiarbă maxim 15 minute, timp în care o gustăm și îi potrivim gustul cu ce mai trebuie, după care stingem focul și adăugăm pătrunjelul tocat.


Pentru prepararea crutoanelor aromatizate, tăiem feliile de pâine în cuburi și le tragem la tigaie în unt aromatizat cu usturoi răzuit și condimente, amestecându-le cu o spatulă să se aromatizeze uniform.


Apoi le transferăm într-o tavă și le dăm la cuptor pentru 8-10 minute, la 200 de grade, sau până când se rumenesc bine și devin crocante, iar la final, presărăm parmezan ras peste ele.


Servim ciorba de roșii cu dovlecel și crutoane aromatizate, atât caldă cât și rece, este delicioasă oricum.


Să vă fie de folos!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rosii cu dovlecel si crutoane aromatizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

oanapl 1

29.06.2017, 17:40

Ce buna e! Servesc si eu!

Andreea Caroline 1

18.08.2017, 21:56

kytz 1

19.08.2017, 09:19

Deliciu maxim de sezon!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ciolan de porc