Ciorba de salata

de Bucataria_lui_Tavi in Ciorbe, 1 Iun 2010 | 12452 vizualizari

 

Astazi am avut chef de o ciorbita de salata. Asa ca am trantit rapid, cam intr-o jumatate de ora, o ciorbita de salata, care a iesit trasnet.

 

INGREDIENTE

  • Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 100 g felii de bacon;
  • 1 sau 2 salate verzi, in functie de marimea lor;
  • 1 ceapa medie;
  • 250 g de smantana;
  • 250 g iaurt;
  • 5-6 graunte de usturoi;
  • 4 oua;
  • marar verde, tocat;
  • 2 lingurite de sare;
  • 1 cub concentrat de legume;
  • 2 linguri faina.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata:

Preparare ciorba de salata: Tocati salata marunt si puneti-o intr-un bol. In oala in care o sa faceti ciorba, adaugati 5-6 linguri de ulei si puneti baconul sa se rumeneasca. Cand s-a rumenit baconul, adaugati ceapa si usturoiul, tocate marunt, si rumeniti totul pana devine ceapa translucida.
Adaugati salata tocata si rumeniti in continuare, amestecand permanent pana se inmoaie salata si scade la jumatate din volumul initial. Adaugati apa, atat cat sa acopere salata.

Cat fierbe salata, puneti trei oua intr-un bol, adaugati un praf de sare si bateti-le bine. Intr-o tigaie puneti putin ulei si, dupa ce s-a incins bine uleiul, turnati oul batut, amestecand tot timpul, pana terminati de turnat tot oul in tigaie. Dupa ce este gata omleta, turnati-o intr-un bol si taiati-o in bucati, cat mai mici, cu o furculita.

Adaugati sare in ciorba, dupa gust (eu am pus 2 lingurite) si preparati sosul cu care o sa ingrosati ciorba la final.

Puneti intr-un bol mare smantana, iaurtul si faina si amestecati bine pana se omogenizeaza toate ingredientele. Adaugati apoi si galbenusul de ou si amestecati, din nou, pana se integreaza bine in compozitie.

Daca salata a fiert, incepeti sa adaugati, in bolul cu smantana, zeama din oala, amestecand tot timpul, pana aduceti sosul la o temperatura cat mai apropiata de cea din oala. Apoi turnati sosul in oala, putin cate putin, amestecand permanent. Adaugati si cubul de concentrat de legume si omleta, dupa care mai lasati sa fiarba 5 minute, amestecand din cand in cand.

Gustati si mai adaugati sare daca este nevoie, dupa care adaugati mararul tocat, amestecati si stingeti focul.

Lasati sa se racoreasca 10-15 minute, dupa care se poate servi. O puteti servi atat calda cat si rece, cu paine de casa sau crutoane. Functie de preferinte, o puteti acri atunci cand o serviti cu o lingura de otet sau zeama de lamaie.

PREPARARE IN IMAGINI

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (55)

Bucataria_lui_Tavi 1

04.06.2010, 16:57

Multumesc Ricarda. Deja la ciorba de salata ai multe idei pe bucataras.ro, fiindca fiecare a preparat-o cumva anume.

Panacris 1

24.04.2013, 17:42

babi5 1

15.12.2014, 20:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salata verde cu jumari de ou si costita