Ciorba de salata

de Bucataria_lui_Tavi in Ciorbe, 1 Iun 2010 | 8283 vizualizari

 

Astazi am avut chef de o ciorbita de salata. Asa ca am trantit rapid, cam intr-o jumatate de ora, o ciorbita de salata, care a iesit trasnet.

 

INGREDIENTE

  • Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 100 g felii de bacon;
  • 1 sau 2 salate verzi, in functie de marimea lor;
  • 1 ceapa medie;
  • 250 g de smantana;
  • 250 g iaurt;
  • 5-6 graunte de usturoi;
  • 4 oua;
  • marar verde, tocat;
  • 2 lingurite de sare;
  • 1 cub concentrat de legume;
  • 2 linguri faina.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata:

Preparare ciorba de salata: Tocati salata marunt si puneti-o intr-un bol. In oala in care o sa faceti ciorba, adaugati 5-6 linguri de ulei si puneti baconul sa se rumeneasca. Cand s-a rumenit baconul, adaugati ceapa si usturoiul, tocate marunt, si rumeniti totul pana devine ceapa translucida.
Adaugati salata tocata si rumeniti in continuare, amestecand permanent pana se inmoaie salata si scade la jumatate din volumul initial. Adaugati apa, atat cat sa acopere salata.

Cat fierbe salata, puneti trei oua intr-un bol, adaugati un praf de sare si bateti-le bine. Intr-o tigaie puneti putin ulei si, dupa ce s-a incins bine uleiul, turnati oul batut, amestecand tot timpul, pana terminati de turnat tot oul in tigaie. Dupa ce este gata omleta, turnati-o intr-un bol si taiati-o in bucati, cat mai mici, cu o furculita.

Adaugati sare in ciorba, dupa gust (eu am pus 2 lingurite) si preparati sosul cu care o sa ingrosati ciorba la final.

Puneti intr-un bol mare smantana, iaurtul si faina si amestecati bine pana se omogenizeaza toate ingredientele. Adaugati apoi si galbenusul de ou si amestecati, din nou, pana se integreaza bine in compozitie.

Daca salata a fiert, incepeti sa adaugati, in bolul cu smantana, zeama din oala, amestecand tot timpul, pana aduceti sosul la o temperatura cat mai apropiata de cea din oala. Apoi turnati sosul in oala, putin cate putin, amestecand permanent. Adaugati si cubul de concentrat de legume si omleta, dupa care mai lasati sa fiarba 5 minute, amestecand din cand in cand.

Gustati si mai adaugati sare daca este nevoie, dupa care adaugati mararul tocat, amestecati si stingeti focul.

Lasati sa se racoreasca 10-15 minute, dupa care se poate servi. O puteti servi atat calda cat si rece, cu paine de casa sau crutoane. Functie de preferinte, o puteti acri atunci cand o serviti cu o lingura de otet sau zeama de lamaie.

PREPARARE IN IMAGINI

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (55)

Bucataria_lui_Tavi 1

04.06.2010, 16:57

Multumesc Ricarda. Deja la ciorba de salata ai multe idei pe bucataras.ro, fiindca fiecare a preparat-o cumva anume.

Panacris 1

24.04.2013, 17:42

babi5 1

15.12.2014, 20:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10850 puncte

Rux

Rux 9

10120 puncte

mirela0911

5400 puncte

Constelatialeu

4600 puncte

diaconta

4210 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!