Ciorba de salata

de Bucataria_lui_Tavi in Ciorbe, 1 Iun 2010 | 12474 vizualizari

 

Astazi am avut chef de o ciorbita de salata. Asa ca am trantit rapid, cam intr-o jumatate de ora, o ciorbita de salata, care a iesit trasnet.

 

INGREDIENTE

  • Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 100 g felii de bacon;
  • 1 sau 2 salate verzi, in functie de marimea lor;
  • 1 ceapa medie;
  • 250 g de smantana;
  • 250 g iaurt;
  • 5-6 graunte de usturoi;
  • 4 oua;
  • marar verde, tocat;
  • 2 lingurite de sare;
  • 1 cub concentrat de legume;
  • 2 linguri faina.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata:

Preparare ciorba de salata: Tocati salata marunt si puneti-o intr-un bol. In oala in care o sa faceti ciorba, adaugati 5-6 linguri de ulei si puneti baconul sa se rumeneasca. Cand s-a rumenit baconul, adaugati ceapa si usturoiul, tocate marunt, si rumeniti totul pana devine ceapa translucida.
Adaugati salata tocata si rumeniti in continuare, amestecand permanent pana se inmoaie salata si scade la jumatate din volumul initial. Adaugati apa, atat cat sa acopere salata.

Cat fierbe salata, puneti trei oua intr-un bol, adaugati un praf de sare si bateti-le bine. Intr-o tigaie puneti putin ulei si, dupa ce s-a incins bine uleiul, turnati oul batut, amestecand tot timpul, pana terminati de turnat tot oul in tigaie. Dupa ce este gata omleta, turnati-o intr-un bol si taiati-o in bucati, cat mai mici, cu o furculita.

Adaugati sare in ciorba, dupa gust (eu am pus 2 lingurite) si preparati sosul cu care o sa ingrosati ciorba la final.

Puneti intr-un bol mare smantana, iaurtul si faina si amestecati bine pana se omogenizeaza toate ingredientele. Adaugati apoi si galbenusul de ou si amestecati, din nou, pana se integreaza bine in compozitie.

Daca salata a fiert, incepeti sa adaugati, in bolul cu smantana, zeama din oala, amestecand tot timpul, pana aduceti sosul la o temperatura cat mai apropiata de cea din oala. Apoi turnati sosul in oala, putin cate putin, amestecand permanent. Adaugati si cubul de concentrat de legume si omleta, dupa care mai lasati sa fiarba 5 minute, amestecand din cand in cand.

Gustati si mai adaugati sare daca este nevoie, dupa care adaugati mararul tocat, amestecati si stingeti focul.

Lasati sa se racoreasca 10-15 minute, dupa care se poate servi. O puteti servi atat calda cat si rece, cu paine de casa sau crutoane. Functie de preferinte, o puteti acri atunci cand o serviti cu o lingura de otet sau zeama de lamaie.

PREPARARE IN IMAGINI

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (55)

Bucataria_lui_Tavi 1

04.06.2010, 16:57

Multumesc Ricarda. Deja la ciorba de salata ai multe idei pe bucataras.ro, fiindca fiecare a preparat-o cumva anume.

Panacris 1

24.04.2013, 17:42

babi5 1

15.12.2014, 20:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salata verde cu jumari de ou si costita