Ciorba de sfecla rosie

de Ela68 in Ciorbe, 19 Noi 2012 | 4416 vizualizari

 

Pe langa faptul ca sfecla rosie are multe proprietati terapeutice, este un delciu. Indiferent daca se consuma fiarta, coapta sau murata, ea isi pastreaza vitaminele de baza A si C.
Ciorba de sfecla rosie este usoara, foarte gustoasa si se prepara foarte repede. O recomand !

 

INGREDIENTE

  • 700-800 gr sfecla ( e buna cea mica, inchisa la culoare )
  • 2 morcovi
  • 2 cepe medii
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 2 cartofi medii
  • 2 legaturi patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • 1 kg bors
  • 3 linguri ulei pentru calit
  • iaurt sau smantana ( optional )
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de sfecla rosie:

Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste 2 minute in ulei. Se spala si se curata de coaja sfecla, morcovii si pastarnacul, se rad pe razatoarea cu gauri mari, adaugandu-le peste ceapa.


Lasam putin la calit, adaugam 2 litri de apa si cartofii taiati cubulete si potrivim de sare. Din acest moment nu vom lasa ca ciorba sa fiarba mai mult de 15 minute. Se va fierbe la foc mic si cu capac.


Adaugam borsul fierbinte si ardeiul gras ( fiind iarna, am folosit ardei gras de la congelator ). Mai lasam 5 minute pe foc, apoi adaugam verdeata, eventual mai potrivim de sare.


Se poate servi calda sau rece, dreasa cu iaurt sau smantana.




 

TIPS-URI

1

Cantitatea este pentru o oala de 4 litri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

laura_n 1

26.10.2013, 21:11

Ela, acum stiu cat de buna este

Krystyan Trendy 1

26.10.2013, 22:57

Ela68 1

26.10.2013, 23:57

ma bucur Laura
krysty

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de sfecla cu costita afumata