Ciorba de vacuta

de kamy in Ciorbe, 22 Noi 2010 | 10236 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg carne de vita slaba(sau manzat)
  • 1 borcan de fasole oloaga(800 gr) 
  • 1 cutie mazare(400 gr)
  • 1 cutie fasole boabe rosii(400 gr)
  • 2 ceape
  • 3 morcovi mari
  • 2 patrunjei
  • 2 teline mici
  • 1 gulie
  • 1\2 varza mica
  • 4 verzisoare bruxelles
  • 3 cartofi
  • 6-7 catei de usturoi
  • 1 borcan(400 gr)rosii cu ardei si frunze patrunjel pus pt iarna
  • 2 l suc de rosii
  • 3 cuburi concentrat de vita
  • sare,piper
  • frunze telina
  • 1 lg.zahar
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vacuta:

Am taiat ceapa marunt,morcovii rondele,patrunjelul,telina,gulia cubulete,usturoiul feliute,cartofii cuburi si varza fideluta.

Am spalat carnea bine,am taiat-o in cubulete mici si am pus-o la calit in 4-5 lg.ulei,in kukta(oala sub presiune).Cand a scazut apa lasata de carne am umplut pe sfert oala cu apa fierbinte,am spumat cat a fost nevoie,am pus capacul si am lasat sa fiarba dupa ce a inceput sa fluiere,o jumatate de ora.

Cand s-a putut,am luat capacul si am adaugat morcovii,patrunjelul si telina,cand au fost fierte pe jumatate am adaugat cartofii,gulia,varza si usturoiul si am lasat sa mai fiarba 7-8 min dupa care am adaugat rosiile din borcan si 2 l bulion,o lg,zahar,cuburile de concentrat de vita si conservele(fasole,mazare si fasolea boabe)lasand sa mai dea in cateva clocote.Gustati si mai adaugati sare si piper dupa gust.

Dupa ce am oprit focul am pus frunze de telina taiate marunt.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

cantitatile sunt pt.o oala de 8 l(am gatit pt.2 familii)

2

cand nu o aveam pe Sabina mai puneam si 2 ardei iuti sau otetul de la ardeii iuti pusi pt.iarna.

3

daca nu aveti kukta,dureaza mai mult...vita fierbe greu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

kamy 1

23.11.2010, 20:43

ionela...eu pun ce legume am prin frigi,camara...cat mai multe

Sylvia 1

24.11.2010, 15:49

Vai ce de bunatati ai adunat in ciorbita asta, superb arata

kamy 1

24.11.2010, 15:55

sylvia...msma straduiesc si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu ciolan afumat