Ciorba de vacuta

de kamy in Ciorbe, 22 Noi 2010 | 7065 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg carne de vita slaba(sau manzat)
  • 1 borcan de fasole oloaga(800 gr) 
  • 1 cutie mazare(400 gr)
  • 1 cutie fasole boabe rosii(400 gr)
  • 2 ceape
  • 3 morcovi mari
  • 2 patrunjei
  • 2 teline mici
  • 1 gulie
  • 1\2 varza mica
  • 4 verzisoare bruxelles
  • 3 cartofi
  • 6-7 catei de usturoi
  • 1 borcan(400 gr)rosii cu ardei si frunze patrunjel pus pt iarna
  • 2 l suc de rosii
  • 3 cuburi concentrat de vita
  • sare,piper
  • frunze telina
  • 1 lg.zahar
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vacuta:

Am taiat ceapa marunt,morcovii rondele,patrunjelul,telina,gulia cubulete,usturoiul feliute,cartofii cuburi si varza fideluta.


Am spalat carnea bine,am taiat-o in cubulete mici si am pus-o la calit in 4-5 lg.ulei,in kukta(oala sub presiune).Cand a scazut apa lasata de carne am umplut pe sfert oala cu apa fierbinte,am spumat cat a fost nevoie,am pus capacul si am lasat sa fiarba dupa ce a inceput sa fluiere,o jumatate de ora.


Cand s-a putut,am luat capacul si am adaugat morcovii,patrunjelul si telina,cand au fost fierte pe jumatate am adaugat cartofii,gulia,varza si usturoiul si am lasat sa mai fiarba 7-8 min dupa care am adaugat rosiile din borcan si 2 l bulion,o lg,zahar,cuburile de concentrat de vita si conservele(fasole,mazare si fasolea boabe)lasand sa mai dea in cateva clocote.Gustati si mai adaugati sare si piper dupa gust.


Dupa ce am oprit focul am pus frunze de telina taiate marunt.


Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

cantitatile sunt pt.o oala de 8 l(am gatit pt.2 familii)

2

cand nu o aveam pe Sabina mai puneam si 2 ardei iuti sau otetul de la ardeii iuti pusi pt.iarna.

3

daca nu aveti kukta,dureaza mai mult...vita fierbe greu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 740 lei
1699.99 lei
959.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

kamy 1

23.11.2010, 20:43

ionela...eu pun ce legume am prin frigi,camara...cat mai multe

Sylvia 1

24.11.2010, 15:49

Vai ce de bunatati ai adunat in ciorbita asta, superb arata

kamy 1

24.11.2010, 15:55

sylvia...msma straduiesc si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crap crocant-picant  cu garam marsala

ieri la 20:43

Madlene cu lamaie si coacaze

de katty 5

ieri la 18:37

Cornulete cu branza, nuca si scortisoara

de katty 5

ieri la 18:17

Friptura de miel cu tarhon

de katty 5

ieri la 18:13

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume si aripi de pui