Ciorba de vacuta,ca la baiatu' acasa.

de horia in Ciorbe, 8 Feb 2012 | 12929 vizualizari

 

Va prezint o ciorba de vacuta,plina de legume proaspete,carne de vacuta si multe vitamine.Ce poate fi mai bun,mai usor si mai sanatos?Este o reteta simpla,nepretentioasa si la indemana oricui.
P.s. am uitat ca aici trebuie redimensionata imaginea si n-am setat aparatul corespunzator,redimensionand imaginile ulterior.:(

 

INGREDIENTE

  • Pentru 6-8 l de ciorba:
  • 1-1.5kg. carne de vita (ideal este rasolul, dar merge si pulpa, motsching etc.)
  • cca. 800g-1kg oase de vita
  • 3-4 morcovi medii
  • 4 cepe mici (sunt mai gustoase ca cele cat capul)
  • 2-3 cartofi medii,taiati felii lungi
  • doi ardei italieni (kapia)
  • 200g pastai verzi
  • 200g mazare verde
  • 200g pasta de tomate
  • cateva rosii foarte coapte,oparite,decojite si apoi taiate cum doriti
  • sare
  • fidea sau taitei de casa (unii pun orez)
  • delicat dupa gust
  • un buchetel de patrunjel
  • cateva fire de leustean (eu n-am avut)
  • Optional :
  • lamaie,bors sau otet pentru acrit (eu am folosit lima)
  • smantana ptr. servit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vacuta,ca la baiatu' acasa.:

Se spala carnea si oasele bine,se pun la fiert in apa cu sare,iar cand incep sa fiarba se spumuieste cu supiera de mai multe ori,pana cand "zeama" ramane limpede ,fara spume.

Zarzavaturile se spala se curata,se taie,si cand ciorba nu mai face spuma,se toarna in oala.Toto atunci se pune si bulionul impreuna cu rosiile.

Se pune capacul si se fierbe la foc potrivit cca. 30 min. (eu am folosit oala super rapida cu fund triplu).Dupa 30 de min. se depresurizeaza si se adauga cartofii,fideaua si borsul.

Se mai tine la foc potrivit ,pana mai da cateva clocote si gata.

Se spala si se toaca marunt patrunjelul si leusteanul,presarandu-l pe deasupra.

Se serveste calda ,ca fel unu.

TIPS-URI

1

Va recomand oala sub presiune din mai multe motive : se prepara rapid,nu se pierd vitaminele,iar gustul este inconfundabil.Daca aveti o oala super rapida,mai bine...timpul de fierbere se reduce la jumatate.

2

Nicio ciorba fara oase! Este precum sarea in bucate.

3

Unii fac prajeala din zarzavaturi,bulion,condimente,etc,turnand-o apoi peste preparat.Eu nu obisnuiesc asa,insa se poate face si prajeala.Este mai gustoasa parca,dar mai putin sanatoasa,cred!;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta,ca la baiatu' acasa." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta