Ciorba de varza noua cu bacon afumat

de mihaelar63 in Ciorbe, 26 Mai 2014 | 2254 vizualizari

 

Daca aveti soti mofturosi care nu doresc ciorba fara carne, o bucatica de afumatura este solutia potrivita. Nu trebuie cantitate mare, doar sa dea putin gust. Aceasta ciorba se pregateste intr-un timp scurt.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza verde noua
  • 1 morcov mare nou
  • 1 ardei rosu gras
  • 1 ardei iute
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lingura faina alba
  • 1 pahar bulion de rosii
  • 200 gr bacon afumat
  • marar verde
  • cimbrisor verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza noua cu bacon afumat:

Curatati si spalati legumele .


Taiati morcovul si ardeiul rosu gras cubulete .


Taiati ardeiul iute si ceapa verde rondele.


Feliati baconul afumat .


Puneti aceste ingrediente la fiert in 3 l apa .


Curati varza de frunzele exterioare si o taiati fideluta .


Dupa 10 minute cand morcovul este patruns adugati varza .


Amestecati sucul de rosii cu faina alba , diluati cu zeama calduta si incorporati amestecand in ciorba .Sarati doar daca este nevoie .


Serviti ciorba asezonata cu cimbru si marar verde .


 

TIPS-URI

1

Varza noua nu trebuie fiarta mult ,este gustoasa si isi pastreaza proprietatile chiar daca a dat un clocot de 10 minute .

2

Atentie la dozarea sarii , adugati doar daca este nevoie la sfarsit , baconul afumat este sarat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza noua cu bacon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Micutza Luana 1

26.05.2014, 19:44

Rocsi 1

26.05.2014, 20:21

Luckycake 1

27.05.2014, 09:48

foarte buna ciorbita...cred ca asta e farfuria cu pricina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba ardeleneasca de varza cu ciolan afumat