Ciorba de varza noua cu bacon afumat

de mihaelar63 in Ciorbe, 26 Mai 2014 | 2391 vizualizari

 

Daca aveti soti mofturosi care nu doresc ciorba fara carne, o bucatica de afumatura este solutia potrivita. Nu trebuie cantitate mare, doar sa dea putin gust. Aceasta ciorba se pregateste intr-un timp scurt.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza verde noua
  • 1 morcov mare nou
  • 1 ardei rosu gras
  • 1 ardei iute
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lingura faina alba
  • 1 pahar bulion de rosii
  • 200 gr bacon afumat
  • marar verde
  • cimbrisor verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza noua cu bacon afumat:

Curatati si spalati legumele .


Taiati morcovul si ardeiul rosu gras cubulete .


Taiati ardeiul iute si ceapa verde rondele.


Feliati baconul afumat .


Puneti aceste ingrediente la fiert in 3 l apa .


Curati varza de frunzele exterioare si o taiati fideluta .


Dupa 10 minute cand morcovul este patruns adugati varza .


Amestecati sucul de rosii cu faina alba , diluati cu zeama calduta si incorporati amestecand in ciorba .Sarati doar daca este nevoie .


Serviti ciorba asezonata cu cimbru si marar verde .


 

TIPS-URI

1

Varza noua nu trebuie fiarta mult ,este gustoasa si isi pastreaza proprietatile chiar daca a dat un clocot de 10 minute .

2

Atentie la dozarea sarii , adugati doar daca este nevoie la sfarsit , baconul afumat este sarat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza noua cu bacon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Micutza Luana 1

26.05.2014, 19:44

Rocsi 1

26.05.2014, 20:21

Luckycake 1

27.05.2014, 09:48

foarte buna ciorbita...cred ca asta e farfuria cu pricina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Ciorba ardeleneasca de varza cu ciolan afumat