Ciorba de vitel cu trufandale

de Constelatialeu in Ciorbe, 15 Noi 2019 | 2766 vizualizari

 

Pentru ca suntem in luna noiembrie, deja loboda rosie, ceapa verde sunt trufandale pentru aceasta vreme. Mi-am dorit o ciorba plina de culoare si legume, plus ceva carnita de vitel pentru un gust si mai bun.

 

INGREDIENTE

  • cca 500 g carne de vitel dupa ce a fiert ( adica un os cu carne si ceva cartilagii )
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 cepe rosii mai mici
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 pastranac mai mic
  • 1 patrunjel radacina mai mic
  • 2 ardei rosii micuti
  • 1 legatura de loboda rosie
  • 1 lingura de vegeta home made
  • sare dupa gust
  • sare de lamaie pentru acrit
  • leustean verde tocat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vitel cu trufandale:

Am scos carnea de la congelator, am pus-o intr-o cratita cu apa si putina sare si am pus-o sa fiarba, din cand in cand am luat spuma formata. Cand a fost fiarta carnea am scos-o din zeama si am taiat-o cubulete mici, in zeama de la carne am adaugat 1 lingura de vegeta home made si am mai adaugat apa sa fiarba pana am curatat legumele. Separat am taiat rand pe rand legumele, ceapa verde si ceapa rosie taiate marunt, ardeiul taiat cubulete mici, la fel si radacinoasele taiate in cubulete mici, am taiat marunt  lobada si apoi am pus toate legumele in oala in care am fiert carnea. Am lasat sa dea in 2-3 clocote si apoi am adaugat si carnea cubulete. Am potrivit de sare, am acrit cu sare de lamaie si la final dupa ce am stins focul am adaugat leustean tocat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel cu trufandale" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe cu leurda