Ciorba din oase de porc si smantana

de Gicuta in Ciorbe, 20 Mai 2015 | 6387 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg oase de porc (cu carnita)
  • o ceapa potrivita
  • ardei gras rosu si verde (eu am avut congelat)
  • o telina mica
  • 3 cartofi
  • 3 linguri de smantana
  • 2 oua
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba din oase de porc si smantana:

Mai intai spalam oasele  bine  si le punem la fiert in 4 litri de apa ,adaugand un praf de sare.      

Inlaturam spuma care se formeaza.  

Legumele le curatam si le spalam. Telina o dam pe razatoare, tocam cubulete ardeii si ceapa iar cartofii ii taiem in bucati potrivite.

Dupa ce oasele au fiert aproximativ 30 minute, adaugam legumele si lasam sa fiarba la foc potrivit pana  se desprinde usor carnea de pe oase.

Scoatem oasele cu o spumiera si cand se racoresc alegem carnea de pe ele si o punem in ciorba.

Batem smantana cu ouale, diluam amestecul cu un polonic de ciorba fierbinte si -l adaugam in oala.

Lasam sa dea cateva clocote, adaugam zeama de lamaie, sare si piper dupa gust.

Adaugam patrunjel verde in oala sau in farfurie.

TIPS-URI

1

Aceasta ciorbita se poate prepara cu orice fel de carne (pasare, vitel)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din oase de porc si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de vacuta