Ciorba din oase de porc si smantana

de Gicuta in Ciorbe, 20 Mai 2015 | 4592 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg oase de porc (cu carnita)
  • o ceapa potrivita
  • ardei gras rosu si verde (eu am avut congelat)
  • o telina mica
  • 3 cartofi
  • 3 linguri de smantana
  • 2 oua
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba din oase de porc si smantana:

Mai intai spalam oasele  bine  si le punem la fiert in 4 litri de apa ,adaugand un praf de sare.      

Inlaturam spuma care se formeaza.  

Legumele le curatam si le spalam. Telina o dam pe razatoare, tocam cubulete ardeii si ceapa iar cartofii ii taiem in bucati potrivite.

Dupa ce oasele au fiert aproximativ 30 minute, adaugam legumele si lasam sa fiarba la foc potrivit pana  se desprinde usor carnea de pe oase.

Scoatem oasele cu o spumiera si cand se racoresc alegem carnea de pe ele si o punem in ciorba.

Batem smantana cu ouale, diluam amestecul cu un polonic de ciorba fierbinte si -l adaugam in oala.

Lasam sa dea cateva clocote, adaugam zeama de lamaie, sare si piper dupa gust.

Adaugam patrunjel verde in oala sau in farfurie.

TIPS-URI

1

Aceasta ciorbita se poate prepara cu orice fel de carne (pasare, vitel)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din oase de porc si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Gherca Daniela 1

20.05.2015, 21:15

Buna ciorbita!

Ksenya 1

21.05.2015, 07:02

ce bunatate ai facut!

dantes 1

24.05.2015, 06:12

Buna!

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - MANDRU MI-S BUCATARAS!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7117 puncte

mihaelar63

4819 puncte

Rocsi

4698 puncte

katty

4376 puncte

RODIMUR

3284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de pui cu smantana