Ciorba falsa de burta

de madi_marin in Ciorbe, 23 Ian 2010 | 15435 vizualizari

 

E prima oara cand am facut aceasta ciorba si cu siguranta o sa o repet. E delicioasa. Maine am musafiri la masa .De-abia astept si parerea lor.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • gogosar in otet
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 galbenusuri
  • 200 g smantana
  • 200 g iaurt
  • otet
  • cuburi concentrate de pui
  • ulei
  • usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba falsa de burta:

Ceapa si morcovii se curata, se spala si se toaca marunt, respectiv se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se pun la calit in ulei si apoi se adauga cam 2 l de apa. Se lasa sa fiarba la foc mic. Cand sunt gata se adauga ciupercile spalate si taiate fasii subtiri  impreuna cu gogosarul murat taiat si el fasii. Se mai adauga apa si cuburi concentrate si se fierbe totul cam 30 de minute tot la foc mic.

Se prepara un amestec de galbenusuri frecate cu putina sare si in care s-au pus smantana , iaurtul si 4 linguri cu otet. Se amesteca foarte bine si apoi se pune putin cate putin din zeama care fierbe ca sa se aduca totul la aceeasi temperatura, evitand astfel  ca sa se branzeasca si sa aibe un aspect neplacut.

Se mai gusta de sare si daca mai e nevoie se mai adauga. Se serveste fierbinte cu mujdei si pentru cine mai doreste smantana si iaurt extra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba falsa de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

madi_marin 1

28.02.2010, 14:11

merita sa incerci....

nadina73 1

06.03.2010, 01:17

nu stiam ,e suoer idea chair am sa o incerc

vali3469 1

10.03.2013, 21:15

Pentru "pusikmea"...: Cel mai bun inlocuitor al ciorbei de burta este de departe , zama radauteana sau Ciorba Radauteana , aceiasi reteta ca la burta doar ca folosesti carnea de pui ( toata sau doar pieptul) rasfiarta si rupta suvite. E super buna si cea de pleurotus , dar e de preferat in post , iese si mai super daca folosim putina supa concentrata de vita (in lipsa merg si cuburile) combinata cu putina de porc , iar ca un plus de condiment putin concentrat barbeque porc de la Knor si in loc de otet simplu , facem o reductie mica de otet din malt sau vin alb ( e f. bun si cel de orez) cu zeama de lamaie....Sa aveti pofta....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de gulie