Ciorba falsa de burta

de Criss in Supe/Ciorbe, 25 Apr 2013 | 17084 vizualizari

 

De mult am ochit aceasta ciorba pe care am vazut-o pe foarte multe bloguri insa abia azi a venit randul sa o si gatesc. Cu mana pe inima va spun ca din prima a trecut direct in topul preferintelor. Si de acum cred ca voi gati cel putin o data pe luna aceasta ciorba, atat de mult mi-a placut. Si eu nu sunt fan ciorbe/supe, in sensul ca as putea trai foarte bine si fara ele. Denumirea vine de la faptul ca fasiile de pleurotus imita foarte bine burta de vita (pe care, by the way nu pot s-o sufar si nu gatesc niciodata ciorba de burta :D).

 

INGREDIENTE

  • 500 g pleurotus
  • 3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 bucata telina
  • 1 ceapa alba
  • cateva bucatele de gogosari murati (eu am avut in amestec cu ardei iute si a dat si un iz picant ciorbei)
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare dupa gust (sau delikat, daca folositi)
  • otet dupa gust (eu am pus putina zeama de la ardei iuti )
  • 400 ml smantana
  • 1 galbenus de ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba falsa de burta:

Ceapa se toaca marunt si legumele se dau pe razatoarea mare si se calesc in ulei. Se pune apa si se lasa sa fiarba . (Daca nu va indurati sa aruncati coditele de la ciuperci, atunci puneti-le sa fiarba impreuna cu legumele.) Se adauga si bucatelele de gogosari murati.

Intre timp se taie fasii ciupercile si se adauga si acestea la ciorba. Vor fi gata in scurt timp. Cand toate legumele sunt fierte, se adauga sare dupa gust, otet si smantana amestecata cu galbenus de ou. Pentru ca smantana sa nu se taie si sa nu aiba aspectul acela urat de parca s-ar fi branzit, se pune intr-un bol mai mare, se amesteca cu galbenusul si se adauga cate un polonic de ciorba si se amesteca, apoi se toarna in oala.

Se serveste cu ardei iute.

Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba falsa de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

mihaelar63 1

09.10.2015, 22:52

O trecem la meniu

JessyMiller 1

15.03.2017, 22:03

Si eu am mai facut aceasta ciorba si pot sa spun ca este super buna!

Criss 1

26.03.2017, 20:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

13110 puncte

RODIMUR

12670 puncte

Camelya

11120 puncte

Rocsi

6270 puncte

Oana

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba falsa de burta ( cu ciuperci pleurotus )