Ciorba radauteana

de La Ancuta in Ciorbe, 27 Dec 2010 | 13371 vizualizari

 

Ciorba radauteana este asemanatoare celei de burta, doar ca nu e la fel de grasa si e mai dulceaga.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui (eu am folosit de curcan)
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1/2 radacina de telina
  • 2 ardei
  • 3 galbenusuri
  • 200 g smantana
  • 7-8 catei de usturoi
  • leustean verde
  • patrunjel verde
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Se spala carnea si se pune la fiert. Se spumeaza de cate ori este nevoie.

Legumele se spala, se curata si se taie bucati marunt. Eu las legumele in ciorba. Daca doriti sa le scoateti, atunci va trebui sa le taiati bucati mai mari. Se adauga toate legumele peste carnea care fierbe si se potriveste de sare.


Cand carnea este fiarta se scoate pe o farfurie. Se lasa putin sa se raceasca apoi se rupe fasii si se pune inapoi in oala. Adaugam usturoiul pisat si mai lasam sa fiarba putin.

Intr-un caston luam doua polonice de ciorba radauteana si o lasam sa se racesca putin.

Galbenusurile se amesteca cu smantana si o lingura de faina. Adaugam ciorba racorita si amestecam bine.


Tragem oala de pe foc si adaugam galbenusurile cu smantana (oala cu ciorba radauteana nu trebuie sa fie pe foc, ca sa nu se taie smantana).

Mai punem ciorba sa dea cateva clocote, adaugam zeama de lamaie si potrivim de sare.

Stingem focul si adaugam leusteanul verde taiat marunt.


Ciorba radauteana se serveste calda cu ardei iute si zeama de lamaie, dupa gust.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

alexana2008 1

04.01.2011, 14:39

tre sa fie tare buna.
abia ce am facut o ciorba de curcan acrita cu zeama de varza...dar urmatoarea pe lista e ciorba ta.

La Ancuta 1

04.01.2011, 15:53

Alexandru sper sa iti placa. Noua ne place foarte mult ciorcita asta

La Ancuta 1

04.01.2011, 16:02

Kamy ... este o ciorba traditionala acelei zone

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu multe legume