Ciorba radauteana

de merisor in Ciorbe, 5 Apr 2014 | 39257 vizualizari

 

Am tot vazut aceasta ciorba preparata de multi bucatarasi asa ca a sosit timpul sa fie preparata si in bucataria mea. Eu nu am folosit doar piept de pui ci am pus un pui de curte mai micut si mai slabut. A iesit foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de curte
  • 4 l apa
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1/2 radacina telina
  • 2 ardei(de la congelator)
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 foi dafin
  • 6 graunti de usturoi
  • 200 gr smantana
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 1 varf lingurita piper macinat
  • 1 lingura sare
  • 3 linguri otet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Portionam puiul si il spalam bine apoi il vom pune la fiert in apa cu putina sare.


Cand incepe apa sa fiarba, inlaturam spuma care se formeaza.


Curatam si spalam bine legumele pe care le vom toca sau le vom trece prin razatoarea mare.


O ceapa si 1/2 morcov le vom opri pentru a le cali in putina grasime, iar restul legumelor tocate le vom adauga in vasul cu ciorba in momentul in care incepe sa se patrunda putin carnea, la testul cu furculita.


Adaugam si foile de dafin.


Usturoiul il vom curata si il vom pisa cu putina sare, apoi vom adauga peste el otetul.


Smantana o vom amesteca cu galbenusurile de ou si cu faina.


Cand legumele sunt suficient de patrunse vom lua putina grasime din ciorba, cu ajutorul unui polonic si vom cali in ea morcovul ras si ceapa tocata, pe care le-am separat la inceput de restul legumelor.


Adaugam legumele calite, in ciorba si odata cu ele, usturoiul amestecat cu otetul.


Lasam sa fiarba 5-6 minute, apoi vom adauga putina zeama peste amestecul de smantana, galbenusuri si faina, vom dilua acest amestec si il vom adauga treptat in ciorba, amestecand continuu cu o spatula pentru a nu se forma cocoloase.


Gustam ciorba si adaugam piperul si sare daca mai este nevoie.


Mai lasma ciorba pe foc aproximativ 5-10 minute.


Tocam patrunjelul marunt si il vom adauga in ciorba dupa stingerea focului.


Este o ciorba foarte buna, usor picanta si acrisoara.

 

TIPS-URI

1

Foile de dafin se vor inlatura din ciorba dupa 15-20 de minute de fierbere pentru ca devin amare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (70)

merisor 1

30.05.2014, 13:33

Vai, multumesc frumos, Flori!

jolygina 1

14.12.2014, 16:51

-Licurici- 1

29.06.2015, 07:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana