Ciorba radauteana

de Raisha in Ciorbe, 5 Apr 2015 | 3161 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata piept de pui
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu
  • 1 pastarnac
  • 1 jumatate de telina
  • apa
  • 3 catei de usturoi
  • 200 ml smantana
  • 3 galbenusuri
  • 3-4 linguri otet
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Intr-o oala incapatoare punem apa rece si punem pieptul de pui intreg la fiert. Intre timp taiem legumele in bucati mari, ceapa o lasam intreaga pentru a nu se desface. 

Scoatem spuma lasata de pui pana cand apa devine clara. Atunci cand carnea nu mai lasa spuma, adaugam legumele: morcovii, ceapa, ardeiul, pastarnacul si telina. Lasam sa fiarba.

Atunci cand carnea se patrunde usor cu furculita o scoatem si o lasam sa se racoreasca. La fel cand legumele sunt moi le scoatem separat si le lasam sa se raceasca.

Oprim focul si lasam zeama sa ajunga la temperatura camerei. In acest timp pregatim un amestec din smantana, galbenusurile de ou si usturoiul strivit. Cand compozitia cu smantana este gata, luam cu polonicul zeama din oala unde a fiert carnea si legumele si turnam cate putin peste. Repetam de cateva ori procedeul pana amestecul de smantana are aceeasi temperatura cu ciorba. La urma o turnam in oala amestecand cu polonicul. In felul acesta obtinem o ciorba omogena.

Carnea racita o taiem cubulete. La fel legumele le taiem marunt, inafara de ceapa si telina pe care le aruncam. Le punem inapoi in oala. Condimentam cu sare si piper. Adaugam si cateva linguri de otet. Mai lasam sa dea cateva clocote. Gustam si potrivim de gust. Inchidem focul si servim calda cu ardei iute si putina smantana. 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mirela0911 1

06.04.2015, 12:37

E buuuna!

marcela1979 1

06.04.2015, 13:58

Sim0na 1

06.04.2015, 18:29

delicioasa!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana