Ciorba radauteana a la Motan

de MotanLaOale in Ciorbe, 18 Dec 2015 | 4615 vizualizari

 

M-am inspirat de la Gaby_d dar am schimbat pe ici pe colo.
Foarte buna a iesit!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui mare (600g)
  • 4 buc. spate pui
  • 3 morcovi + 1 pentru calit
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 telina mica
  • 2 cepe
  • 3 foi dafin
  • 10 boabe piper
  • 400g smantana grasa
  • 3 galbenusuri ou
  • 2 linguri faina
  • 6 catei de usturoi
  • 3 linguri otet
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana a la Motan:

Se curata carnea de pui, se spala si se pune la fiert in apa cu sare, foile de dafin si piperul boabe.


Se ia spuma formata sa ramana lichidul curat.


Cand carnea este aproape facuta se pun in oala si legumele curatate, spalate si lasate intregi (mai putin 1 morcov).


Cand sunt fierte legumele si carnea, se strecoara, si zeama se trece in alta oala si se pune pe foc.


Pieptul fiert se taie cuburi si se pun in ciorba.


Carnea de pe bucatile de spate se desprind si se pun tot in ciorba.


Morcovii si albitura fiarta se taie rondele si se pun in oala.


Telina si ceapa se arunca. Eu asa am facut.


Intr-o tigaie se pune uleiul si se caleste un morcov dat pe razatoarea mica, 2-3 minute.


Se pune in oala cu totul, cu ulei cu tot.


Usturoiul curatat si zdrobit se pune intr-o sita cu ochiuri mici si se pune deasupra oalei.


Se ia cu polonicul din zeama si se toarna deasupra usturoiului de cateva ori pana are gustul dorit.


Se lasa la fiert inca 10-15 minute.


Intr-un castron se amesteca smantana, galbenusurile, faina si otetul.


Se toarna in castron 2-3 polonice de ciorba fierbinte si se amesteca.


Se toarna castronul in ciorba amestecand continuu sa nu faca cocoloase.


Se mai lasa la fiert 5-10 minute.


Se potriveste de sare si piper si este gata.


Se serveste cu smantana, otet, mujdei si ardei iute alaturi.


Se poate presara cu patrunjel tocat daca va place.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana a la Motan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

MotanLaOale 1

11.01.2016, 18:33

ancutsa 1

02.09.2017, 17:59

Arata grozav!

MotanLaOale 1

02.09.2017, 18:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu zeama de varza