Ciorbă rusească de varză cu oase de porc (Shty s miasom)

de DinDragostePentruGatit in Ciorbe, 28 Ian 2013 | 4176 vizualizari

 

Ciorba de varză, pregătită în acest mod, se întâlneşte des pe mesele ruşilor-lipoveni.

 

INGREDIENTE

  • 4 picioare de porc;
  • 600 g varză albă;
  • 4-5 cartofi;
  • 2 cepe;
  • 2 morcovi;
  • 1 ardei;
  • 100 g rădăcină ţelină;
  • 500 mL roşii în bulion;
  • 500 mL zeamă de la varză murată;
  • ulei de floarea soarelui;
  • 1-2 lg boia de ardei dulce;
  • Delikat;
  • frunze de pătrunjel;
  • sare.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă rusească de varză cu oase de porc (Shty s miasom):

Se pârlesc bine picioarele de porc, se înlătură copitele, se spală bine, se taie pe jumătate şi se pun la fiert în apă cu puţină sare.


Se adună spuma iar după ce s-au pătruns puţin picioarele de porc, se adaugă legumele: ceapa, morcovii, ţelina.


Când se ia carnea de pe oase, se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe.


Pirajarca (prăjeala de varză)


Se toacă mărunt varza.


Într-o tigaie încăpătoare, se căleşte varza în 1-2 linguri ulei de floarea soarelui, timp de 2-3 minute.


Se adaugă roşiile+bulionul, 1-2 lg boia de ardei dulce, Delikat şi se mai ţine totul pe foc circa 1-2 minute.


După ce au fiert bine carnea şi legumele, se adaugă prăjeala de varză şi ardeii.


Se adaugă zeama de varză, se potriveşte la sare şi se ţine ciorba la foc mic, până se fierbe varza, circa 10-15 minute.


La sfârşit îmi place să pisez de 3-4 ori cartofii de peretele cratiţei, cu ajutorul unei palete.


Se presară pătrunjel proaspăt la servire, iar cu pesmeţi e şi mai bună, "ca la babica"... :)


Poftă bună!



 

TIPS-URI

1

se pune şi sfeclă roşie, însă nu tot timpul o folosesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă rusească de varză cu oase de porc (Shty s miasom)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

DinDragostePentruGatit 1

28.01.2013, 22:33

Hai, hai... Oi fi eu de alta natie, da' nu-s jighi , normal ca dau.

mamaieelena 1

29.01.2013, 10:05

Bya Ralu 1

24.04.2014, 00:36

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba ardeleneasca de varza cu ciolan afumat