Ciorba taraneasca cu leustean

de mihaelar63 in Ciorbe, 2 Iun 2017 | 2743 vizualizari

 

  Ani intregi nu am folosit leustean la ciorbe. Consideram ca are o aroma prea puternica. In ultimii doi ani, de cand il cultiv, m-am amorezat de el si il folosesc periodic. Am dorit sa prepar costita de vitel. In primul rand, am pus costita sa fiarba in apa cu sare. Zeama am folosit-o la prepararea unei gustoase ciorbe taranesti.
     Intrucat este o ciorba taraneasca, o prezint in frumoasa farfurie mostenita de la bunica mea.

 

INGREDIENTE

  • 2 l zeama de carne [ vitel]
  • 2 morcovi
  • 3 cepe verzi
  • 3 cartofi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 felie telina
  • 1 tija telina Apio
  • 1 cana varza verde tocata
  • 1/2 cana mazare verde
  • 1/2 ardei rosu gras
  • 1 cana bulion de rosii
  • 1 lingurita pasta iute de ardei
  • 1 lingura leustean verde tocat
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca cu leustean:


  1. Legumele se curata si se spala.

  2. Morcovii, telina, cartofii si patrunjelul radacina se taie in cuburi, nu foarte marunte.

  3. In zeama de vitel fierbinte, se pun la fiert morcovii, telina si patrunjelul.

  4. Cand acestea incep sa se inmoaie -dupa 10 minute, se adauga varza tocata si mazarea verde.

  5. Condimentati cu pasta de ardei iute.

  6. Dupa inca 5-10 minute de fiert, se pune in ciorba ceapa, patrunjelul verde si leusteanul tocate marunt.

  7. Tot acum, se pune si ardeiul rosu taiat cubulete.

  8. Ardeiul pus in acest moment nu isi schimba culoarea mult si isi pastreaza din calitatile nutritive.

  9. La sfarsit, se amesteca ciorba cu bulionul de rosii si se mai da un clocot.

  10. Gustati si sarati daca mai este nevoie.

  11. Serviti ciorba taraneasca cu leustean si patrunjel verde, presarate deasupra.


Pofta buna !!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca cu leustean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

dantes 1

03.06.2017, 08:47

Buna!

kytz 1

03.06.2017, 11:47

Tare bună și plină de vitamine , proteine .....!

Rocsi 1

04.06.2017, 21:25

Bunatate de ciorba ai pregatit iarasi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna vegetariana
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu jeleu de gutui

de oanapl 6

ieri la 21:08

Salată de cartofi violet

ieri la 18:04

RETETA RECOMANDATA
Ciorbita de pui