Ciorba taraneasca de cartofi noi

de simona72 in Ciorbe, 22 Mai 2013 | 11466 vizualizari

 

Pe cit de simpla pe atit de buna...

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr cartofi noi
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ardei galben si 1 rosu
  • 2 fire apio
  • 2 linguri untura de ratza
  • 1 lingura concentrat de legume
  • sare
  • 400 gr iaurt
  • 2 galbenusuri de ratza
  • 1 legatura marar
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de cartofi noi:

Curatam legumele, le spalam si le taiem ca pt ciorba. Untura de ratza o punem in oala in care facem ciorba si calim in ea legumele taiate pt 3-4 minute. Adaugam 2-3 cani de apa si lasam legumele sa se fiarba aproximativ 40 minute. Cind sunt fierte legumele adaugam cartofii noi spalati, curatati si taiati in sferturi si mai complectam cu apa cit dorim noi sa facem ciorbitza. Atentie la cartofi, ei se fierb f repede, deci nu-i lasati mult sa nu se zdrobeasca. Cind sunt fierti si cartofii adaugam concentrat de legume, sare dupa gust, lasam sa mai dea citeva clocote si oprim focul. Iaurtul il amestecam cu galbenusurile pina s-au incorporat bine, turnam peste iaurt 2 polonice de ciorba fierbinte,cite putin, ca sa nu se brinzeasca. Turnam iaurtul cu galbenusuri diluat cu ciorba peste restul de ciorba din oala, amestecind si avind grija sa nu se brinzeasca. Mararul spalat si tocat marunt il adaugam in oala de ciorba.


Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

galbenusurile au fost de ratza, untura de ratza a fost de la o ratza de tzara

2

folosindu-le pe acestea ciorba a iesit f galbena si cu un gust deosebit de bun

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

simona72 1

03.06.2013, 12:08

Da Nilgun,oua de rata.

Krystyan Trendy 1

29.10.2013, 09:56

imi plac cartofii noi

DanaModog 1

17.12.2014, 22:12

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi de post
  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu smantana si tarhon