Ciorba taraneasca de cartofi noi

de simona72 in Ciorbe, 22 Mai 2013 | 7719 vizualizari

 

Pe cit de simpla pe atit de buna...

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr cartofi noi
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ardei galben si 1 rosu
  • 2 fire apio
  • 2 linguri untura de ratza
  • 1 lingura concentrat de legume
  • sare
  • 400 gr iaurt
  • 2 galbenusuri de ratza
  • 1 legatura marar
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de cartofi noi:

Curatam legumele, le spalam si le taiem ca pt ciorba. Untura de ratza o punem in oala in care facem ciorba si calim in ea legumele taiate pt 3-4 minute. Adaugam 2-3 cani de apa si lasam legumele sa se fiarba aproximativ 40 minute. Cind sunt fierte legumele adaugam cartofii noi spalati, curatati si taiati in sferturi si mai complectam cu apa cit dorim noi sa facem ciorbitza. Atentie la cartofi, ei se fierb f repede, deci nu-i lasati mult sa nu se zdrobeasca. Cind sunt fierti si cartofii adaugam concentrat de legume, sare dupa gust, lasam sa mai dea citeva clocote si oprim focul. Iaurtul il amestecam cu galbenusurile pina s-au incorporat bine, turnam peste iaurt 2 polonice de ciorba fierbinte,cite putin, ca sa nu se brinzeasca. Turnam iaurtul cu galbenusuri diluat cu ciorba peste restul de ciorba din oala, amestecind si avind grija sa nu se brinzeasca. Mararul spalat si tocat marunt il adaugam in oala de ciorba.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

galbenusurile au fost de ratza, untura de ratza a fost de la o ratza de tzara

2

folosindu-le pe acestea ciorba a iesit f galbena si cu un gust deosebit de bun

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

simona72 1

03.06.2013, 12:08

Da Nilgun,oua de rata.

Krystyan Trendy 1

29.10.2013, 09:56

imi plac cartofii noi

DanaModog 1

17.12.2014, 22:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu tarhon