Ciorba taraneasca de pui

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 9 Mai 2013 | 25105 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pui (de preferat de "tara")
  • 50 ml de suc de rosii
  • o jumatate de radacina de telina
  • 2-3 cartofi taiati cubulete
  • 2 bucati de pastarnac
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 rosie mare
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe albe
  • 1l bors
  • o mana de pastai (eu am avut conservate - facute in casa)
  • verdeturi: leustean si patrunjel verde, loboda
  • sare/delikat dupa gust
  • o mana de taietei de casa
  • smantana si ardei iute pentru servit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de pui:

Sectionam puiul si il spalam bine, dupa care il punem la fiert in apa rece, avand grija ca de fiecare data sa adunam spuma formata. Intre timp, tocam sau/si feliem legumele (telina, pastarnacul, ardeiul gras, morcovii, dovlecelul, ceapa, rosia, pastaile) si le punem la calit in putin ulei. Le adaugam in ciorba, iar cand carnea este aproape fiarta, punem si cartofii taiati cuburi si lasam pe foc cam 20 de minute. Adaugam sucul de rosii si borsul, iar dupa ce da in clocot punem si taieteii si lasam sa mai fiarba 10-15 minute impreuna. Dupa ce am luat ciorba de pe foc se presara verdeturile tocate marunt. Se serveste cu un bulgare de smantana si ardei iute.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Ciorba trebuie sa fiarba la foc mic, intr-o oala acoperita cu un capac, in caz contrar se va tulbura;

2

Puiul de tara si taietii de casa confera un gust deosebit;

3

Nu este necesar sa se adauge ulei, intrucat puiul isi va lasa suficient.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

sengrath 1

10.01.2014, 18:28

PS: ..da am facut si taietii de casa tot dupa reteta ta, dar cu faina integrala de grau! super ( i-am taiat cu o rola de pizza au iesit ok!)

Dya Daniela Andrei 1

11.01.2014, 17:06

Multumesc! Ma bucur ca ti-au placut si ciorbita, si taieteii!

Dya Daniela Andrei 1

11.01.2014, 17:07

Te asteptam cu retete pe site!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec