Ciorba taraneasca de pui

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 9 Mai 2013 | 27458 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pui (de preferat de "tara")
  • 50 ml de suc de rosii
  • o jumatate de radacina de telina
  • 2-3 cartofi taiati cubulete
  • 2 bucati de pastarnac
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 rosie mare
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe albe
  • 1l bors
  • o mana de pastai (eu am avut conservate - facute in casa)
  • verdeturi: leustean si patrunjel verde, loboda
  • sare/delikat dupa gust
  • o mana de taietei de casa
  • smantana si ardei iute pentru servit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de pui:

Sectionam puiul si il spalam bine, dupa care il punem la fiert in apa rece, avand grija ca de fiecare data sa adunam spuma formata. Intre timp, tocam sau/si feliem legumele (telina, pastarnacul, ardeiul gras, morcovii, dovlecelul, ceapa, rosia, pastaile) si le punem la calit in putin ulei. Le adaugam in ciorba, iar cand carnea este aproape fiarta, punem si cartofii taiati cuburi si lasam pe foc cam 20 de minute. Adaugam sucul de rosii si borsul, iar dupa ce da in clocot punem si taieteii si lasam sa mai fiarba 10-15 minute impreuna. Dupa ce am luat ciorba de pe foc se presara verdeturile tocate marunt. Se serveste cu un bulgare de smantana si ardei iute.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ciorba trebuie sa fiarba la foc mic, intr-o oala acoperita cu un capac, in caz contrar se va tulbura;

2

Puiul de tara si taietii de casa confera un gust deosebit;

3

Nu este necesar sa se adauge ulei, intrucat puiul isi va lasa suficient.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

sengrath 1

10.01.2014, 18:28

PS: ..da am facut si taietii de casa tot dupa reteta ta, dar cu faina integrala de grau! super ( i-am taiat cu o rola de pizza au iesit ok!)

Dya Daniela Andrei 1

11.01.2014, 17:06

Multumesc! Ma bucur ca ti-au placut si ciorbita, si taieteii!

Dya Daniela Andrei 1

11.01.2014, 17:07

Te asteptam cu retete pe site!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Luscos ardelenesc
  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

de RODIMUR 7

ieri la 23:19

Chec cu dovleac si merisoare

de katty 6

ieri la 18:15

Bors de pipote de curcan

de katty 6

ieri la 17:37

Salata de conopida cu porumb, ton si masline

de katty 6

ieri la 15:56

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

pe 25.11 la 19:01

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec