Ciorba (zeama de gaina )

de COSTEO in Ciorbe, 27 Iul 2013 | 3239 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 gaina cam de 1.250 kg
  • 2 l apa
  • 1/2 l bors sau zeama stoarsa de la o lamaie
  • 1 morcov
  • 1ardei gras
  • 1 felioara telina
  • 2 cepe
  • 1 lgt patrunjel verde
  • 1/2 sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 lgt loboda
  • taitei casa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba (zeama de gaina ):

Se curata gaina si se spala,se pune la fiert cu apa rece.Se spumuieste,cand e pe jumatate fiarta se adauga radacinoasele,ardeiul si morcovul,taiate cubulete sau date pe razatoarea mare si ceapa.Se adauga si putina sare,piper,cimbru.In timp ce fierbe ciorba se pregatesc taiteii.Cand gaina si zarzavatul este fiert,supa se strecoara in alt vas,se pune din nou pe foc,si cand a inceput a clocoti se adauga taitei sa fiarba.Cand sunt aproape fierti,se pune gaina portionata in bucati potrivite,zarzavatul si se acreste putin cu bors care este in prealabil adus la temperatura de fierbere,sau zeama de la o lamaie.La final  se adauga patrunjel taiat fin.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba (zeama de gaina )-0
Ciorba (zeama de gaina )-1
Ciorba (zeama de gaina )-2
Ciorba (zeama de gaina )-3
Ciorba (zeama de gaina )-4
Ciorba (zeama de gaina )-5
Ciorba (zeama de gaina )-6

COMENTARII (16)

Rocsi

Rocsi 1

27.07.2013, 20:41

Foarte buna...

nilgun

nilgun 1

28.07.2013, 15:47

ce buna ciorbita

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

18.11.2013, 06:25

buna ciorbica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!