Ciorbita de fasole cu ciolan afumat

de Simymy in Ciorbe, 14 Oct 2010 | 3695 vizualizari

 

Este o reteta ardeleneasca...

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan afumat
  • 2 cepe
  • 300 gr. fasole rosie
  • 100 gr. morcovi
  • boia de ardei dulce
  • sare si piper
  • leustean pt. ciorba (la plic)
  • patrunjel
  • 3 lg.faina
  • 1 canuta suc de rosii
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de fasole cu ciolan afumat:

Se pune la fiert fasolea spalata in prealabil si ciolanul afumat(fasolea rosie fierbe mai repede circa 30-40 min. cel mult).Dupa ce s-au fiert fasolea si ciolanul se trece la partea ardeleneasca a mancarii:se toaca ceapa si se pune,intr-o oala cu putin ulei,la calit,apoi se aduga sarea,piperul si boiaua.Se pune faina,se amesteca cu telul ,se adauga sucul de rosii iar apoi ,cu polonicul se pune fasolea cu zeama in care a fiert.


Se adauga leusteanul,patrunjelul si pentru un plus de gust-1 lingura de otet(nu este obligatoriu)


.POFTA BUNA!...

 

TIPS-URI

1

Eu nu arunc prima apa de pe fasole si iese foarte buna...

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

lia maria 1

15.10.2010, 20:18

pun furculitelesi-l trimit si aici pe teosi uite asa se satura sotiorul meu

nadina73 1

16.10.2010, 02:26

ai dreptata este o retata ardeleneasca si eu am facut azicu ceapa verde5 furcu de la mine

mihaelar63 1

24.11.2011, 15:22

Nimic nu-l face mai fericit pe un barbat decat o portie mare de ciolan cu fasole

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole