Ciorbita de fasole cu ciolan afumat

de Simymy in Ciorbe, 14 Oct 2010 | 4591 vizualizari

 

Este o reteta ardeleneasca...

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan afumat
  • 2 cepe
  • 300 gr. fasole rosie
  • 100 gr. morcovi
  • boia de ardei dulce
  • sare si piper
  • leustean pt. ciorba (la plic)
  • patrunjel
  • 3 lg.faina
  • 1 canuta suc de rosii
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de fasole cu ciolan afumat:

Se pune la fiert fasolea spalata in prealabil si ciolanul afumat(fasolea rosie fierbe mai repede circa 30-40 min. cel mult).Dupa ce s-au fiert fasolea si ciolanul se trece la partea ardeleneasca a mancarii:se toaca ceapa si se pune,intr-o oala cu putin ulei,la calit,apoi se aduga sarea,piperul si boiaua.Se pune faina,se amesteca cu telul ,se adauga sucul de rosii iar apoi ,cu polonicul se pune fasolea cu zeama in care a fiert.

Se adauga leusteanul,patrunjelul si pentru un plus de gust-1 lingura de otet(nu este obligatoriu)

.POFTA BUNA!...

TIPS-URI

1

Eu nu arunc prima apa de pe fasole si iese foarte buna...

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

lia maria 1

15.10.2010, 20:18

pun furculitelesi-l trimit si aici pe teosi uite asa se satura sotiorul meu

nadina73 1

16.10.2010, 02:26

ai dreptata este o retata ardeleneasca si eu am facut azicu ceapa verde5 furcu de la mine

mihaelar63 1

24.11.2011, 15:22

Nimic nu-l face mai fericit pe un barbat decat o portie mare de ciolan cu fasole

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca cu ciuperci de post

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Cornulete cu untura si iaurt

ieri la 19:52

Paella cu fructe de mare și midii

ieri la 19:18

Smoothie din kaki, prune si iaurt de soia

ieri la 18:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lapte de ovaz
  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca cu ciuperci de post

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Cornulete cu untura si iaurt

ieri la 19:52

Paella cu fructe de mare și midii

ieri la 19:18

Smoothie din kaki, prune si iaurt de soia

ieri la 18:37

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole galbena pastai