Ciorbita de fasole cu ciolan afumat

de Simymy in Ciorbe, 14 Oct 2010 | 2957 vizualizari

 

Este o reteta ardeleneasca...

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan afumat
  • 2 cepe
  • 300 gr. fasole rosie
  • 100 gr. morcovi
  • boia de ardei dulce
  • sare si piper
  • leustean pt. ciorba (la plic)
  • patrunjel
  • 3 lg.faina
  • 1 canuta suc de rosii
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de fasole cu ciolan afumat:

Se pune la fiert fasolea spalata in prealabil si ciolanul afumat(fasolea rosie fierbe mai repede circa 30-40 min. cel mult).Dupa ce s-au fiert fasolea si ciolanul se trece la partea ardeleneasca a mancarii:se toaca ceapa si se pune,intr-o oala cu putin ulei,la calit,apoi se aduga sarea,piperul si boiaua.Se pune faina,se amesteca cu telul ,se adauga sucul de rosii iar apoi ,cu polonicul se pune fasolea cu zeama in care a fiert.


Se adauga leusteanul,patrunjelul si pentru un plus de gust-1 lingura de otet(nu este obligatoriu)


.POFTA BUNA!...

 

TIPS-URI

1

Eu nu arunc prima apa de pe fasole si iese foarte buna...

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

lia maria 1

15.10.2010, 20:18

pun furculitelesi-l trimit si aici pe teosi uite asa se satura sotiorul meu

nadina73 1

16.10.2010, 02:26

ai dreptata este o retata ardeleneasca si eu am facut azicu ceapa verde5 furcu de la mine

mihaelar63 1

24.11.2011, 15:22

Nimic nu-l face mai fericit pe un barbat decat o portie mare de ciolan cu fasole

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde cu afumatura