Cirnaciori din carne de pui

de anisoara in Aperitive / Garnituri, 9 Feb 2010 | 5205 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe mari de gaina - 500 gr  carne curata
  • 150 gr de champinioane marinate ( cumparate)
  • 150 cascaval de tip tare
  • un ardei rosu mijlociu
  • 4-6 catei de usutoi
  • 3 linguri de maioneza
  • o jumatate de ceapa mijlocie
  • 2 linguri de ulei
  • 250 gr de prapor
  • piper negru
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cirnaciori din carne de pui:

Se scoate carnea de pe oase si se curata pelita. Bucatile de carne se taie in cuburi de marime de 3-4 cm , se adauga maioneza si 2 catei de usturoi  pisati si se lasa la marinat intr-o farfurie cca  30 minute.

Separat se taie cascavalul in cuburi de 1cmx1cm,  ardeiul rosu proaspat in cubulete mici si palariile de la ciupercile marinate in 2 parti. In cazul de fata se folosesc ciupercile marinate cumparate. Usturoiul ramas se taie in feliute mici.

Timp de 10-15 minute, intr-o tigaie incinsa bine cu ulei se prajesc bucatile de carne cu diferite condimente preferate pentru gaina, sare se adauga foarte putina si piperul macinat. Se pune deoparte vasul cu carnea prajita pentru racire. Dupa ce s-a racit  se taie in cuburi mai mici si se amesteca cu toate produsele taiate inainte. Aveti in vedere, ca ciupercile isi au sarea lor, deoarece sunt marinate si cascavalul la fel,  va recomand sa nu adaugati sare in produse, dar daca va place gustul mai sarat si mai piperat - adaugati la preferinta.Cantitatea de ciuperci si de ardei poate varia la dorinta. Principalul e sa pastrati cantitatea recomandata de cascaval si carne . Cascavalul leaga toate produsele in acesti cirnaciori.

Pe un fund de lemn se aseaza folia de aluminiu, uns cu putin ulei, apoi praporul la marimea dorita  si se repartizeaza umplutura. Se ruleaza umplutura in prapor si se formeaza cirnaciori .Se invelesc in folia de aluminiu - nu strins tare, si se suceste  bine la capete . Se coc la gratar timp de 10 minute inveliti, se dezvelesc si se rumenesc la foc mai mare citeva minute.

De asemenea, se pot coace in cuptorul incins la 200 C timp de 10 minute, prima data inveliti si apoi dezveliti. Nu se prajesc -numai se coc- deoarece contin cascaval si el poate curge.

Se pot servi la masa in stare calduta cu piure de cartofi. Dar telul nostru este de a prepara cirnati de casa. Ei se pun la presat peste noapte si se taie pe diagonala in felii . Se servesc la masa ca gustare rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cirnaciori din carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

anisoara 1

10.02.2010, 13:36

Cu placere Oana !

Teo 1

11.02.2010, 23:19

Anisoara ,stii ca-mi place cum gatesti ,de aceea ma asez mereu la masa ta;

anisoara 1

13.02.2010, 17:04

Cu mare placere Teo., imi place foarte mult sa gatesc pt oaspeti . Toti oaspetii asteapta placintele mele in foi si mulii din clatite. E o nebunie. Cu mare drag pt tine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bruschetta all'italiana