cautand ieri drojdia pt schiacciata am gasit pe un pachet de drojdie pt pizza aceasta reteta foarte simpla, si am zis sa o incerc si eu, ca tot vroiam sa rontai ceva...
Se amesteca faina cu sarea si praful de pizza, se adauga uleiul de masline si laptele caldut framantandu-se un aluat omogen si elastic. Se lasa o ora la dospit la loc cald.
Se pune pe foc o tigaie cu ulei de masline sau arahide, in care se vor coace ciucureii.
Uleiul trebuie sa acopere bucatelele .
In timpul coacerii se va mai adauga, pt. ca absorb ceva ulei.
Pe masa de lucru se presara faina si cu mainile se formeaza bastonase de un cm diametru si de lungimea unui deget aprox.
Se coc in ulei incins si se scot pe hartie absorbanta.
Se sareaza dupa placere.
Se servesc calde.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro