Ciulama de ciuperci

de Constelatialeu in Mancaruri de legume, 1 Oct 2015 | 2220 vizualizari

 

Haleala se face si pe mute, n-ai nevoie de voce, deci am aburit-o si in seara asta......

 

INGREDIENTE

  • 650 g ciuperci champinion
  • 200 ml smantana 25 % grasime
  • 60 g unt
  • 2 cepe
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura legume deshidratate (morcov, patrunjel, pastarnac)
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Pregatim ciupercile, le curatam de pielita, le taiem in bucati mai mari. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Punem pe foc o cratita, o lasam sa se incinga, adaugam untul si-l topim, apoi adaugam ceapa, sare si piper si punem capacul la cratita, cca 10 min lasam sa se inabuse.


Apoi adaugam ciupercile si punem din nou capacul peste cratita, lasam 20 min sa se inabuse, daca nu si-a lasat prea multa zeama mai adaugam 1/2 pahar cu apa. Intr-un castron punem smantana si faina cernuta si omogenizam, apoi turnam peste ciuperci, adaugam 1/2 pahar cu apa, omogenizam. Punem capacul, reducem focul la mic si lasam sa fiarba cca 15 min, dupa care adaugam lingura cu legume, potrivim de sare si piper si mai lasam la fiert cca 20 min. Servim cu mamaliguta calda.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

-Licurici- 1

02.10.2015, 08:09

anca_rm 1

02.10.2015, 08:52

cu mamaliga un adevarat rasfat

Andreea Caroline 1

02.10.2015, 17:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de dovlecel