Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

de Valclaudia in Sosuri, 30 Noi 2016 | 1654 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci champinion
  • 6 fire de ceapa verde
  • 1 ardei rosu
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 200 ml smantana lichida pentru gatit
  • patrunjel verde
  • malai grisat
  • apa plata
  • sare
  • un cub de unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci cu mamaliguta:

Punem apa la fiert pentru mamaliga, cu sare dupa gust.

Cand clocoteste apa, tragem deoparte oala de pe foc, turnam malaiul grisat in ploai si amestecam iute sa nu se formeze cocoloase. Dam in cateva clocote, apoi adaugam cubul de unt, amestecam pana se incorporeaza si oprim focul la mamaliga.

Punem cu lingura mamaliguta in formele de tarte, apoi le coacem in cuptor pentru 15-20 minute la temp. de 170 grade C.

Curatam si spalam ciupercile, le feliem.

Ceapa verde se spala si se taie bucatele, se pune la sotat cu ulei de masline, intr-o tigaie impreuna cu ardeiul spalat si taiat bucatele.

Adaugam sare si piper dupa gust, lasam sa se gateasca ciupercile la foc mediu pana scade apa lasata de acestea.

Adagam smantana pentru gatit, fierbem alte 10 minute ciulamaua la foc mic.

Oprim focul si presaram verdeata tocata.

Servim ciulamaua fiebinte cu mamaliguta abia scoasa din cuptor... 

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

01.12.2016, 17:40

buna, buna!

Rocsi 1

01.12.2016, 20:23

Mmmmm!

Rahela Velicu 1

05.12.2016, 16:24

foarte buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

ieri la 20:22

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

ieri la 13:54

Gratin de piept de pui

de RODIMUR 5

ieri la 07:44

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

pe 16.11 la 21:15

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Sos de rosii si ciuperci