Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

de Valclaudia in Sosuri, 30 Noi 2016 | 1320 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci champinion
  • 6 fire de ceapa verde
  • 1 ardei rosu
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 200 ml smantana lichida pentru gatit
  • patrunjel verde
  • malai grisat
  • apa plata
  • sare
  • un cub de unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci cu mamaliguta:

Punem apa la fiert pentru mamaliga, cu sare dupa gust.


Cand clocoteste apa, tragem deoparte oala de pe foc, turnam malaiul grisat in ploai si amestecam iute sa nu se formeze cocoloase. Dam in cateva clocote, apoi adaugam cubul de unt, amestecam pana se incorporeaza si oprim focul la mamaliga.


Punem cu lingura mamaliguta in formele de tarte, apoi le coacem in cuptor pentru 15-20 minute la temp. de 170 grade C.


Curatam si spalam ciupercile, le feliem.


Ceapa verde se spala si se taie bucatele, se pune la sotat cu ulei de masline, intr-o tigaie impreuna cu ardeiul spalat si taiat bucatele.


Adaugam sare si piper dupa gust, lasam sa se gateasca ciupercile la foc mediu pana scade apa lasata de acestea.


Adagam smantana pentru gatit, fierbem alte 10 minute ciulamaua la foc mic.


Oprim focul si presaram verdeata tocata.


Servim ciulamaua fiebinte cu mamaliguta abia scoasa din cuptor...


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

01.12.2016, 17:40

buna, buna!

Rocsi 1

01.12.2016, 20:23

Mmmmm!

Rahela Velicu 1

05.12.2016, 16:24

foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Champignonsoße(sos de Champignon)