Ciulama de curcan cu bureti de roua

de mihaelar63 in Curcan, 14 Iun 2015 | 1486 vizualizari

 

Succes garantat cu ciulamaua aceasta. Curcanul crescut cu grija de soacra si mancat cu drag de noi. Buretii de roua[Marasmus oreades] - o trufanda. Cine nu doreste sa-mi lase mie portia lui.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de curcan dezosat fara piele
  • 500 bureti de roua
  • 2 cepe tocate
  • 2 fire usturoi verde tocat
  • 100 g unt
  • 2 linguri faina alba
  • 1 cana lapte
  • 1/2 cana apa
  • 4 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • boia ardei
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de curcan cu bureti de roua:


  1. Ceapa si usturoiul se calesc usor in untul topit .

  2. Se aduga faina aba, se amesteca si se dilueaza sosul cu lapte si putina apa.

  3. Sarati si adugati pieptul de curcan taiat fasii sau cuburi [ dupa preferinta ]

  4. Curatati buretii de roua de eventuale fire de iarba sau impuritati.

  5. Spalati si scurgeti intr-o sita ciupercile.

  6. Dupa 15 minute cand carnea este patrunsa se pun si buretii de roua .

  7. Se mai fierb impreuna 10 minute. Daca sosul a scazut suficient se aduga smantana diluata cu zeama fierbinte din ciulama .

  8. Asezonati ciulamaua cu sare. Decorati cu patrunjel verde si boia rosie [ pentru culoare] si serviti cu mamaliguta calda.

 

TIPS-URI

1

Se poate prerpara cu orice alta carne de pasare sau alte ciuperci.

2

Buretii de roua au o tulpina usor lemnoasa si subtire. De obicei se indeparteaza tulpina la curatare. Eu am lasat-o pentru ca buretii au fost tineri, proaspeti si foarte fragezi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de curcan cu bureti de roua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

anca_rm 1

16.06.2015, 17:30

ce mancarica bunaaa

Bya Ralu 1

16.06.2015, 19:50

delicios

poa 1

17.06.2015, 09:53

Buna mancarica!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Drob de curcan