Ciulama de curcan cu bureti de roua

de mihaelar63 in Curcan, 14 Iun 2015 | 2821 vizualizari

 

Succes garantat cu ciulamaua aceasta. Curcanul crescut cu grija de soacra si mancat cu drag de noi. Buretii de roua[Marasmus oreades] - o trufanda. Cine nu doreste sa-mi lase mie portia lui.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de curcan dezosat fara piele
  • 500 bureti de roua
  • 2 cepe tocate
  • 2 fire usturoi verde tocat
  • 100 g unt
  • 2 linguri faina alba
  • 1 cana lapte
  • 1/2 cana apa
  • 4 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • boia ardei
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de curcan cu bureti de roua:


  1. Ceapa si usturoiul se calesc usor in untul topit .

  2. Se aduga faina aba, se amesteca si se dilueaza sosul cu lapte si putina apa.

  3. Sarati si adugati pieptul de curcan taiat fasii sau cuburi [ dupa preferinta ]

  4. Curatati buretii de roua de eventuale fire de iarba sau impuritati.

  5. Spalati si scurgeti intr-o sita ciupercile.

  6. Dupa 15 minute cand carnea este patrunsa se pun si buretii de roua .

  7. Se mai fierb impreuna 10 minute. Daca sosul a scazut suficient se aduga smantana diluata cu zeama fierbinte din ciulama .

  8. Asezonati ciulamaua cu sare. Decorati cu patrunjel verde si boia rosie [ pentru culoare] si serviti cu mamaliguta calda.

TIPS-URI

1

Se poate prerpara cu orice alta carne de pasare sau alte ciuperci.

2

Buretii de roua au o tulpina usor lemnoasa si subtire. De obicei se indeparteaza tulpina la curatare. Eu am lasat-o pentru ca buretii au fost tineri, proaspeti si foarte fragezi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de curcan cu bureti de roua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

anca_rm 1

16.06.2015, 17:30

ce mancarica bunaaa

Bya Ralu 1

16.06.2015, 19:50

delicios

poa 1

17.06.2015, 09:53

Buna mancarica!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

ieri la 21:31

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

de Rocsi 9

ieri la 18:26

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

ieri la 14:33

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

de Adi 4

ieri la 12:22

RETETA RECOMANDATA
Rulada de curcan cu merisoare