Ciulama de porc cu ciuperci si paste

de adasev12 in Porc, 15 Dec 2011 | 4765 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne  de porc macra
  • 150 g ciuperci conservate
  • 200 g paste rigatonni
  • 1 ceapa
  • ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri smantana
  • sare, piper, rozmarin verde, patrunjel verde tocat
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • 2 maini parmezan ras ( pecorino romano)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de porc cu ciuperci si paste:

Carnita se taie cubulete mici. Se incinge ulei de masline in tigaie si se prajeste carnita bine bine. Ciupercile se scurg de zeama si se adauga la carnita dupa ce aceasta s-a rumenit frumos. Se taie ceapa marunt si se pune peste si se lasa sub capac 5 minute la foc mic, sa se inmoaie ceaoa frumos. Se adauga apoi apa sau zeama de carne cat sa acopere bine totul. Se sareaza si se adauga un praf de piper si se lasa la fiert. Dupa 20 minute se verifica carnita, daca e aproape fiarta se adauga si rozmarinul ( o crenguta mcia) si cei doi catei de usturoi pisati. Se mai lasa 10 minute la foc  potrivit spre mic. La sfarsit se desface o lingurita de amidon cu putina apa, se amesteca cu smantana foarte bine si se toarna peste carnita...sa fie suficienta apa pe carnita cat sa ramana si sos.  Se mai asezoneaza cu patrunjel verde.

Pastele se fierb in apa sarata cu putin ulei conform instructiunilor de pe ambalaj, cam 11 minute. Se lasa in apa, nu se scurg.

Se pun in farfurie pastele cu o paleta asa fierbinti, peste ele se presara parmezan ras si deasupra sosul cu carnita

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Ciulama de porc cu ciuperci si paste-0
Ciulama de porc cu ciuperci si paste-1
Ciulama de porc cu ciuperci si paste-2
Ciulama de porc cu ciuperci si paste-3
Ciulama de porc cu ciuperci si paste-4
Ciulama de porc cu ciuperci si paste-5
Ciulama de porc cu ciuperci si paste-6

COMENTARII (16)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

16.12.2011, 12:39

foarte buuuun

adasev12

adasev12 1

16.12.2011, 12:52

brunetica, multumesc
gabytza....

mamaieelena

mamaieelena 1

17.12.2011, 23:32

ce buna este....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!