Ciulama de pui cu ciuperci si smantana

de babi5 in Pui, 18 Mai 2013 | 11905 vizualizari

 

Azi am avut ghinion am avut ghinion la scris de trei ori am scris reteta si cind trebuia sa o salvez mi se inchidea calculatorul cine stie la ce am dat accept .. Azi am facut ciulama de pui cu ciuperci fiindca dumineca nu gatesc de foarte multi ani si este un fel de mincare pe care-l putem reincalzi ..fiindca eu gatesc si pentru parintii mei am facut dintr-o cantitate mai mare ,voi va orientati .. dupa numarul membrilor de familie .. si asa scadeti sau adaugati la cantitate ..

 

INGREDIENTE

  • 1 pui cca. 2 kg .
  • 3 cepe mai mari
  • 3 fire de usturoi verde (sau puteti folosi normal )
  • 1 ardei gras rosu
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • 1 foaie dafin
  • 2 cutii ciuperci (350gr /cutie )
  • 1 cutie smantina
  • 4 oua
  • 1 lingura faina
  • patrunjel verde
  • ulei ..
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu ciuperci si smantana:

Se curata bine puiul si se spala. Se transeaza bucatele potrivit de mari, apoi intr-o cratita punem uleiul la incins. Stergem bucatile de carne cu un prosop de bucatarie absorbant, ca sa nu stropeasca la contactui cu uleiul, apoi il prajim pe ambele parti. Potrivim de sare, piper, vegeta si punem apa calda, atat cat sa acopere carnea. Acoperim si lasam la foc mic sa fiarba.

In alta cratita cu ulei punem ceapa, ardeiul, usturoiul pe care le-am spalat bine in prealabil si le-am tocat marunt. Apoi lasam sa se caleasca putin, adaugam ciupercile bine spalate, potrivim de sare, piper, adaugam foaia de dafin si punem putina apa. Lasam sa fiarba la foc potrivit. Cand carnea este fiarta la jumatate adaugam ciupercile si mai lasam sa fiarba la foc incet pana carnea este fiarta.

Intr-un bol spargem cele patru oua, le batem bine-bine, apoi adaugam smantana si faina, frecam bine in continuare, sa nu ramana cocoloase si punem peste carne si ciuperci. Amestecam incet sa nu se farimiteze bucatile de carne, mai lasam la fiert 5 minute. Asezonam cu o ploaie de patrunjel verde si gata de servit.

Pofta mare sa aveti 

TIPS-URI

1

Ca si garnitura la ciulama puteti folosi cartofi ,orez ,mamaliguta

2

Eu o sa servesc cu cartofi noi

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

babi5 1

19.05.2013, 18:46

mirela 0911 multuesc mult

Teo 1

20.05.2013, 23:19

babi, te-ai''jucat frumos''!

babi5 1

21.05.2013, 12:28

frumos si gustos Teo pe incercate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui