Ciulama de pui cu mamaliguta

de lia maria in Mancaruri cu carne, 18 Mar 2010 | 5400 vizualizari

 

Acest preparat, va fi la fel de gustoas si din carne de miel sau iepure.

 

INGREDIENTE

  • 500g piept de pui - taiat in bucatele
  • 2 cepe mari - taiate marunt
  • 4-5 catei de usturoi - zdrobiti
  • 1 legatura frunze de patrunjel - maruntit
  • 2 linguri faina de grau
  • 250g smantana
  • 2 linguri ulei de masline
  • o bucatica praz
  • Sare
  • piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu mamaliguta:

Ceapa curatata si taiata marunt o punem la calit, adaugam usturoiul maruntit, sare si piper. Dupa 5-6 minute, cand ceapa a devenit sticloasa, adaugam pieptul de pui si mai amestecam 2-3 minute pana ce carnea isi schimba culoarea, dupa care adaugam o cana mare de apa (250g) si jumatate din cantitatea de patrunjel. Punem capacul si lasam sa fiarba pana ce carnea este moale. Intre timp amestecam faina cu smantana pana devine o pasta omogena. Cand carnea este fiarta, adaugam pasta de faina cu smantana, amestecam si mai lasam pe foc sa dea cateva clocote, pana se ingroasa. Adaugam patrunjelul ramas si la nevoie sare si piper.



Se serveste cu mamaliguta, aranjata pe farfurie,dupa imaginatia fiecaruia.

 

TIPS-URI

1

in loc de mamaliguta,se poate servi cu piure de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

COMENTARII (3)

nadina73 1

18.03.2010, 15:49

foarte frumos ai aranjat pe platou,felicitarisi eu fac ne place tare mult ,numai fara usturoi ( nu le place la copii cu usturoi)e super buna

Teo 1

18.03.2010, 20:52

Lia, chiar m-ai dat gata cu frumusetea asta de ciulama! bravo, timisoreanco!

gaby_duceag 1

02.04.2010, 23:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume cu scarita marinata